Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Påskeferietips

Foto: Berit Rødstøl

Påsken står for døren og med den en del fine fridager som kan fylles med aktivitet sammen med kohorten din - gjerne utendørs. 

Påske for mange er ensbetydende med fjell og snø, men den kan like gjerne bety vår og barmark. For noen betyr den også sjø og saltvann. 
Uansett hvor du skal er dette en fin tid til å nyte late dager utendørs, sammen med kohorten din eller på egenhånd.
Her er noen tips til hva vi synes kan være hyggelig:

Rusle en tur i vårskogen på fuglesangjakt
Nå våkner det til liv i skogen! Vi anbefaler en tur i løvskog for å lytte til fuglenes livlige vårsang. Det er som å være i et fuglehus i en dyrepark. Uendelig med forskjellige toner triller ut. Kanskje kjenner dere igjen sangen til noen fugler? Velg ut et par-tre lett gjenkjennelige, før dere drar avgårde på tur.  

Følg en kyststi og ta en dag på stranden 
Nå er det barmark mange steder, og den flotte kyststien ligger tilgjengelig langs store deler av  kysten i den sørøstlige delen av landet. Langs Hurumlandet og ytterst på Svelvikodden går stien forbi utrolig mange flotte strender. Ta med deilig lunsj, piknikteppe, bøtter og spann, og gå på oppdagelsesferd i vannkanten sammen med ungene. 

Gå på påskejakt etter Turbo 
Turbo har vært på tur rundt i distriktet vårt, og lagt igjen et lite spor. Gå på jakt etter sporene hans, del det med oss og bli med i trekningen om fine turpremier. Les mer om jakten her.

Gå på byvandring og spis årets første is
Gå på bli-kjent-tur i sentrum en soldag, kjøp en is og nyt dagen i en park - gjerne hvor ungene kan leke i trærne eller lekeapparater. 

Sykkeltur 
Har du ikke hentet frem sykkelen fra kjelleren enda, finn tid for det i påsken. Ta med barna på vårrengjøringen av sykkelen, og la de få kjenne på den gode følelsen av å sykle avgårde på sykkelen de har fikset selv. 

Ha rebusløp og påskejakt
Dette kan dere arrangere akkurat der dere selv ønsker det! I hagen, på fjellet, i skogen, ved sjøen eller innendørs om været blir skikkelig guffent. Lag et morsomt rebusløp med flere poster, som til slutt leder frem til en stor, deilig påskepremie. Ha gjerne lag som konkurrerer mot hverandre om å finne premien først, men alle deler potten til slutt. 

Spill- og quizkveld
Dette hører enhver påske til. Finn et brettspill eller spill sammen digitalt. 
Quiz kan du lage selv, om familien, om dyrene i skogen, om norske byer, om tegneserier m.m. Eller så finner du mange ferdige quiz på nett. 

-------

Påsken har tid for både avslapning og aktivitet. Fyll dagene med enkle, gode opplevelser. 
Av og til kan det være nok å dele et glass saft i solveggen.

God påske, uansett hvor dere er eller hva dere gjør!

Familien Rebnor Ådnanes
Familien Rebnor Ådnanes Foto: André Marton Pedersen

Skrevet av Åshild Woie 27. mars 2021