Påskeferietips

Foto: Berit Rødstøl

Påsken står for døren, og med den en del fine fridager som kan fylles med aktivitet sammen med familie og venner - gjerne utendørs. 

Påske for mange er ensbetydende med fjell og snø, men den kan like gjerne bety vår og barmark. For noen betyr den også sjø og saltvann. 
Uansett hvor du skal er dette en fin tid til å nyte late dager utendørs, sammen med venner og familie eller på egenhånd.
Her er noen tips til hva vi synes kan være hyggelig:

Besøk en betjent DNT-hytte
Vi har 550 hytter tilgjengelig for våre medlemmer, og påsketiden er gjerne høytid for hyttebesøk. De aller fleste betjente turisthyttene har åpnet til påske, de er åpne for alle og løypene til og fra er merket. Så hva med å ta en natt på en hytte i fjellet, skogen eller ved kysten? 
Her kan du lese om hvilke hytter som holder åpent i påsken, og her kan du lese om hvordan bruke en selvbetjent (eller ubetjent, bare den ikke har matforråd) hytte. 

Rusle en tur i vårskogen på fuglesangjakt
Nå våkner det virkelig til liv i skogen! Vi anbefaler en tur i løvskog for å lytte til fuglenes livlige vårsang. Det er som å være i et fuglehus i en dyrepark. Uendelig med forskjellige toner triller ut. Kanskje kjenner dere igjen sangen til noen fugler? Velg ut et par-tre lett gjenkjennelige, før dere drar avgårde på tur.  

Følg en kyststi og ta en dag på stranden 
Nå er det barmark mange steder, og den flotte kyststien ligger tilgjengelig langs store deler av  kysten i den sørøstlige delen av landet. Langs Hurumlandet og ytterst på Svelvikodden går stien forbi utrolig mange flotte strender. Ta med deilig lunsj, piknikteppe, bøtter og spann, og gå på oppdagelsesferd i vannkanten sammen med ungene. 

Gå på byvandring og spis årets første is
I påsken drar mange på ferie, og byene ligger svøpt under et rolig teppe. Gå på bli-kjent-tur i sentrum en soldag, kjøp en is og nyt dagen i en park - gjerne hvor ungene kan leke i trærne eller lekeapparater. 

Sykkeltur 
Har du ikke hentet frem sykkelen fra kjelleren enda, finn tid for det i påsken. Ta med barna på vårrengjøringen av sykkelen, og la de få kjenne på den gode følelsen av å sykle avgårde på sykkelen de har fikset selv. 

Ha rebusløp og påskejakt
Dette kan dere arrangere akkurat der dere selv ønsker det! I hagen, på fjellet, i skogen, ved sjøen eller innendørs om været blir skikkelig guffent. Lag et morsomt rebusløp med flere poster, som til slutt leder frem til en stor, deilig påskepremie. Ha gjerne lag som konkurrerer mot hverandre om å finne premien først, men alle deler potten til slutt. 

Påsken har tid for både avslapning og aktivitet. Fyll dagene med enkle, gode opplevelser. 
Av og til kan det være nok å dele et glass saft i solveggen.

God påske, uansett hvor dere er eller hva dere gjør!

 

Familien Rebnor Ådnanes
Familien Rebnor Ådnanes Foto: André Marton Pedersen

Skrevet av Åshild Woie 10. april 2019