Besøk ei betjent hytte i påska

Dersom du tek påska til fjells på ei av våre betjente hytter er du garantert godt selskap med andre fjellfolk.
Dersom du tek påska til fjells på ei av våre betjente hytter er du garantert godt selskap med andre fjellfolk. Foto: Marius Dalseg Sætre

Det er supre forhold for ski til fjells og våre betjente hytter er åpne og klare for påskegjester. Se hvilke hytter du kan besøke allerede nå!

Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Johan Fegri

Solheimstulen Turisthytte

Innerst i Jønndalen i Numedal ligger Solheimstulen Turisthytte vakkert til ved foten av Hardangervidda. Området rundt hytta er fremdeles preget av seterdrift, og den gode, gamle hytteatmosfæren sitter i veggene den dag i dag. DNT Drammen og Omegn tok over driften av Solheimstulen i juni 2018.

Solheimstulen ligger på hele 990 moh. og med dette har du et godt utgangspunkt for fine turer på Hardangervidda. DEt er oppkjørte dagsturløyper i området, og det er merka vinterløyper til Mårbu, Rauhelleren, Åan, Imingfjell og Dagalifjell.

Hytta holder åpent til 22. april.


Rauhelleren Turisthytte

Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode, gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.

Kjøkkenet på Rauhelleren byr på tradisjonsmat. Hester, smågriser og høner går fritt på tunet og er trivelige venner for store og små. Hytta holder åpent til 28. april.

Mårbu Turisthytte

Mårbu turisthytte ligger idyllisk til ved nordenden av vannet Mår, rett ved grensa til Hardangervidda nasjonalpark. Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 meters høyde.

Hytta er et naturlig stoppested under en hytte-til-hyttetur på Hardangervidda, men området innbyr også til flotte dagsturer og egner seg godt for barnefamilier som ønsker å bo fast i flere dager. Hytta holder åpent til 22. april.

Betjente hytter 

På de betjente hyttene våre er det vertskap som står klare med oppvarma hytte, oppredd seng og 3-retters middag. Dette gjør at du kan senke skuldrene og nyte påskeferien fullt ut!

Hyttene har god og enkel standard med strøm, dusj og tørkerom for turklær. Oppholdet på hytta kostar rundt 800 kroner for medlem med fullpensjon. Dersom du søver i større rom eller i sovesal blir det rimeligere. Vertskapet er veldig flinke på lokalmat, og noen steder kan du gå gjennom fjellheimen og smake nye delikatesser hver kveld!

Prisen dekker overnatting, mat, sengetøy og eget rom. På denne måten kan du gå dagsturer med lett sekk uten bekymringer for hvor du skal legge deg når natta kommer. Du kan òg få tilbud om fast opphold-spesialpris dersom du bor fast i noen dager. Mange betjente hytter fungerer som en selvbetjent hytte utenom den betjente sesongen. 

Disse hyttene er åpne nå:

Foto: Marius Dalseg Sætre
Vertskapet har førebudd seg i vekesvis for å ønskje påskegjestane velkomne. Lagera er fylt opp med appelsin, Solo og Kvikk Lunsj.
Vertskapet har førebudd seg i vekesvis for å ønskje påskegjestane velkomne. Lagera er fylt opp med appelsin, Solo og Kvikk Lunsj. Foto: Marius Dalseg Sætre

Disse hyttene åpner til påske:

12. april