Høstens happening i fjellet

Møt likesinnede på Fjellfilm i år!
Møt likesinnede på Fjellfilm i år! Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kombiner film og friluft denne høsten. Helgen 13.-15. september braker det løs med Fjellfilmfestivalen, og som DNT-medlem får du rabatt på billettene som slippes 3. april!

Fjelltur, teltliv, film og foredrag venter fjellfolket på den 17. utgaven av Fjellfilmfestivalen

Fjellfilmfestivalen er langt mer enn film. Tilbudet spenner fra kart og kompasskurs, til multisport, morgenyoga på SUP-brett (!) til singeltur og turmat- og dessertkurs. I tillegg arrangeres det flere guidede toppturer. Fredag og lørdag er de store turdagene under festivalen.

Festivalpassene slippes 3. april og kan kjøpes gjennom denne linken (OBS - ikke aktiv før 3. april!) Fjorårets festival var utsolgt, og vi anbefaler derfor å være tidlig ute med å sikre billetter til årets festival.

DNT er medarrangør av Fjellfilm, sammen med Fri Flyt. Festivalen går av stabelen ved foten av Besseggen, på Gjendesheim i Jounheimen, et flaggskip blant DNTs hytter.

Fakta om Fjellfilmfestivalen:

• Norges største fjellfilmfestival.
  • Har dokumentarer, spillefilmer, kortfilmer, foredrag, turer og kurs på programmet.
  • Avholdt første gang i 2003. Det var nå avdøde Ole Drægni på Turtagrø hotell og Fri Flyt-gründer Anders Waage Nilsen som tok initiativet til festivalen. I 2012 flyttet Fjellfilmfestivalen til Gjendesheim Turisthytte i Jotunheimen.
  • Arrangeres av Stiftelsen Fjellkultur, som er opprettet av forlaget Fri Flyt AS og DNT.
  • Jobber for å fremme film- og kulturuttrykk knyttet til naturopplevelser, samt bidra til økt kvalitet i bredde i formidling av film og kultur knyttet til friluftsliv og inspirere til aktiv bruk av natur og å fremme naturvern og sikker ferdsel i fjellet.

Skrevet av Oda Marie Sandal 2. april 2019