Aktivitetsglede i vinterferien

Fiskelykke på Garsjø
Fiskelykke på Garsjø Foto: Havva Ince

På Eiksetra Turisthytte i Lier var det liv og røre i skolens vinterferie, med Friluftsskole, SFO-dag og friluftsleir for familier. 

SFO-dag arrangeres hvert år i skolenes vinterferie, i år var det skoler fra Lier Kommune som ble invitert og over 100 barn var i aktivitet denne tirsdagen. Med buss hentes de på skolen og ble kjørt til Martinsløkka derfra gikk de enten på ski eller til fots til Eiksetra. Matysten er stor når det nærmer seg lunsjtid og når bålpannene var tent samlet de seg fort for å varme maten de hadde med. Etterpå var det full fart enten i skileiken, i akebakken, på turtipp eller med stjerneorientering. Barnas Turlags maskott TURBO tok også turen innom og det var det mange barn som satt pris på. Han fikk mange klemmer den dagen!
Takk til skolene som deltok på årets vinter SFO-dag.

SFO-dag
SFO-dag

Det er ikke alltid man behøver å reise så langt for å få opplevelsen av ferie, friluft og aktivitetsglede, barnefamilier fikk oppleve området fra torsdag til lørdag med overnatting på Eiksetra Turisthytte, aking, skileik og deilig matlaging rundt den fine nye bålplassen ved gapahuken. Isfiske var også en aktivitet og de fikk mange små abbor som ble grillet og smakt på. Nam 

Tester ski
Tester ski

Fredag var det aktivitetsdag for Voksenopplæringen og Flyktningetjenesten i Øvre Eiker Kommune og selv om det er et stykke å kjøre er det noen ganger godt å oppleve et nytt område og teste en ny akebakke. Deilig mat ble laget på bålpanna og god stemning både i skibakken og akebakken denne dagen!

Gutta på tur
Gutta på tur

Flere av aktiviteten er arrangert med støtte fra Norsk Friluftsliv, Buskerud Fylkeskommune og Miljødirektoratet.

Vi takker deltakere for en flott og aktiv uke!

I tillegg til en flott uke på Eiksetra, arrangerte vi også i vinterferien fjelltur for ungdom til Blefjell sammen med forandringshuset. Det ble en ny opplevelse for mange av dem, men mestringsfølelsen var stor. 

Skrevet av Thea Hajum Utvik 6. mars 2019