Ungdom på fjelltur i vinterferien

I skolens vinterferie var det liv og røre på Blefjell da Forandringshuset og DNT Drammen og Omegn arrangerte aktiviteter for ungdom som ikke har vært så mye i vinterfjellet tidligere.

Ungdom mellom 14 og 24 år var i vinterferieuken på Blefjell og testet vinterføret. Både langrenn, alpint, aking og inneaktiviteter ble testet ut, noen testet ski for første gang og latteren satt løst og mestringsfølelsen kom raskt i løpet av dagene på tur.

Denne turen arrangeres i samarbeid med Forandringshuset i  Drammen og i Haugesund. Forandringshusets viktigste oppgave er å bygge åpne, trygge fellesskap, der barn og unge kan være seg selv og leve og utvikle seg som hele mennesker. Les mer om Forandringshuset Drammen.

Vi synes dette samarbeidet er spennende og vi treffer målgruppen både i DNT ung og for at vi jobber mye med å få flere mennesker med ulike erfaringer fra tidligere i livet ut i friluftslivet, sier Sigbjørn Bøtun, Fagsjef ung i DNT Drammen og Omegn. Ved å se gleden av å oppleve noe nytt og ikke minst hvordan vennskap utviklet seg i løpet av et par dager, betyr at dette er noe vi ønsker å tilby igjen på andre tider av året.

NRK Buskerud radio var på plass en av dagene, hør reportasjen her.

Turen ble arrangert med støtte fra Barne,- ungdoms, - og familiedirektoratet tildelt Forandringshuset.

Skrevet av Thea Hajum Utvik 6. mars 2019