Vi ønsker ny kunnskap velkommen, bli med på kurs!

Foto: Foto: Marius Dalseg Sætre

Noen turfolk er fagutdannet, men  liker fortsatt å lære nye ting, andre har lyst til å lære noe nytt og grunnleggende og deltar på fagkurs med opplæring innenfriluftsliv. I 2018 arrangerte vi flere kurs i DNT Drammen og Omegn, etterspørselen er fortsatt stor så vi har mange kurs i kalenderen i 2019 også.

Hvordan var det nå med karttegnene igjen og hvordan virker egentlig kompasset? Hva er et speilkompass og hva gjør jeg hvis jeg lyst til å bli turleder? Vi i DNT Drammen og Omegn opplever at turfolk er sulten på ny kunnskap og det heier vi frem. Noen ønsker å lære det helt grunnleggende  som for eksempel hva bør jeg ha på av klær og sko på tur, hva er forskjellen på røde og blå merker på trærne i skogen og andre ønsker å lære om skredfare og hvordan ferdes i vinterfjellet. Vi synes det er flott at kunnskap har blitt viktig og tilbyr opplæring til deg som ønsker å lære noe nytt.

I vinter har vi arrangert 2 kurs i grunnleggende kart og kompass og de har begge vært fulltegnet med lange ventelister. Nå har vi satt opp en kurs til den 1.april. 
" Vi opplever at mange har lært litt om det på skolen, men er usikre og ønsker å friske opp kunnskapen. Det er mange som får aha opplevelser i løpet av kurset og ser at dette egentig ikke er så vanskelig som man fryktet" sier kursholder Ellen Hannevold-Totton.
Den største utfordringen min som kursholder på det første kurset i vinter var at jeg delte ut appelsiner til deltakerne for å bruke som jordklode og vise praksis i miniformat, før jeg hadde fått startet hadde halvparten av deltakerne allerede skrellet appelsinen og starter med å spise den." 

Les mer om kurs i kart og kompass her

Har du lyst til å være med som frivillig i DNT så ønsker vi at du skal vite litt om organisasjonen du representerer. Hvis du er me dpå arrangement og har den røde vesten med den røde T'en på, er det mange som spør deg om ulike ting om DNT. Da er det godt å vite at du har hatt opplæring i organisasjonen DNT og hvilket tibud foreningen du representerer tilbyr. Dette lærer du på et DNT Ambassadørkurs.

Ønsker du å bli turleder i DNT må du igjennom turlederstigen, den starter med DNT Ambassadørkurset og videre Grunnleggende Turlederkurs, før sommer- og vinterturlederkurs for de som ønsker å bli det.
Vi arrangerer Ambassadørkurs 4.mars i Lier. Kurset er gratis og det er noen få plasser igjen.


For å lede turer i nærmiljøet ditt og for eksempel søndagsturer kan du gå på Nærturlederkurs. Dette er et 4 timers kurs hvor man sammen går igjennom hva som forventes av de som turleder, hva gjør man hvis det oppstår en skade, grunnleggende kart og kompass og hva bør en turleder ha  med seg i sekken. Dette arrangerer vi mandag 11.mars på Eiksetra i Lier.

Vi ønsker å gi alle kunnskap om at det å ferdes ute kan være enkelt, det behøver ikke koste mye og det er ikke behov for mye nytt og dyrt utsyr, det aller vikitgste er å vite hvor du skal gå og hvordan man ter seg i naturen.

Vi ønsker velkommen til kurs!

Skrevet av Thea Hajum Utvik 28. februar 2019