Hvordan forhåndsbestille seng på en DNT-hytte

Foto: Johan Fegri

På de aller fleste DNT-hytter, er det nå mulig å forhåndsbestille sengeplass før du drar. Her kan du lese hvordan du gjør det.

Hvorfor booke seng i forkant?
Å kunne booke en seng og vite at en er sikret plass for hele familien, har vært etterspurt, spesielt blant barnefamilier. Vi ønsker å tilby de gjestene som vil, vissheten om at de har en seng å komme til. Stort sett er det ledige senger på hyttene våre, men på de mest besøkte kan det bli trangt om plassen, spesielt i høysesong. Vi håper at flere vil dra på tur hvis de vet at de kan forhåndsbestille overnatting, samtidig som det fortsatt er plassgaranti: Cirka 60 prosent av overnattingskapasiteten kan forhåndsbookes, de resterende sengeplassene er ledige for dem som kommer uten bestilling.

Hvor forhåndsbestiller man sengeplass?
På nettsiden vår finner du oversikt over alle våre hytter. Under hver hytte finner du en link som tar deg direkte til bestilling, om ikke du trenger å lese mer om hytta. Ønsker du å lese mer om hytta før duy bestilller, kan du trykke på linken for å lese mer om hytta. Denne fører deg til hyttens infoside på ut.no. Her finner du også knapp som leder deg til bestilling av overnatting.

Hva er prisen for overnatting?
Du må ikke være medlem for å bestille en seng på forhånd, men er du medlem bor du billigere.
Prisen er oppdelt etter alderskategori og om man har medlemskap i DNT eller ikke. Medlemmer opp til 12 år overnatter gratis.
Medlemsnummeret må oppgis når du bestiller for å få medlemspris.
Det er ikke dyrere å forhåndsbestille seng.

Låst med DNT-nøkkel
De aller fleste av DNT sine hytter, er låst med standardnøkkelen til DNT.
Denne nøkkelen får du tilgang til som medlem av DNT. Så er du ikke medlem og skal benytte deg av en av våre hytter, må du sørge for å dra på tur sammen med en som er medlem og som har skaffet seg nøkkelen. Denne får man mot et depositum i Turbutikken vår eller via nettbutikken vår.
Noen hytter kan være låst med spesialnøkkel, så les informasjonen om hytta godt før du drar!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Viktig å skrive seg inn i protokollen ved ankomst!
Reservasjonen for den spesifikke sengen er gyldig frem til kl. 19 ankomstdag. Derfor er det viktig at du skriver deg  inn i protokollen på vanlig måte med en gang ved ankomst. Hvis ikke kan du risikere å måtte finne en annen ledig seng, lass på hems, madrass e.l.. Forhåndsbestillingen gjelder allikevel som betaling, selv om du må finne annen soveplass på hytta. Skriv i protokollen at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen.
Etter kl. 19 er det fritt for andre gjester å benytte alle senger, også de som er forhåndsbestilt.
Betaling for benyttet proviant osv. gjøres via appen "DNT Hyttebetaling" eller etter retningslinjene for betaling som gjelder for den aktuelle hytta.
På de enhetene der det er mulig å bestille, er rom og senger nummerert. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller.

Foto: Johan Fegri

Slik bestiller du - steg for steg

1. Søk opp hytta du vil bestille på ut.no
  2.  Klikk knappen "Bestill overnatting". Du blir ført til bestillingsidene, Visbook.
  3.  Trykk på "ankomst og avreise" for å åpne kalender. Velg ankomst- og avreisedato og trykk søk. Du får nå opp alle enheter som er ledige i perioden du har valgt.
    OBS: Dersom du har valgt en periode på 2 eller flere dager, vil enhetene som er opptatt både deler og hele perioden vises som opptatt.
  4. Ledige enheter vil ligge øverst i søkeresultatet, enheter som er opptatt hele eller deler av perioden du har valgt havner nederst.
  5. På hyttene med bestilling seng for seng må du bestille en enhet for hver person i turfølget. Dette gjelder blant annet alle selvbetjeningshyttene på fjellet.
  6. Velg pris etter medlemskap og alder. Trykk deretter "Bestill" for å fullføre bestilling, eller "Legg i handlevogn" dersom du skal bestille flere enheter.
  7. Trykk på handlekurvknappen for å gå til handlekurven og for å gå videre med bestillingen.
  8. Skriv inn gyldig medlemsnummer i notatfeltet på alle som skal ha medlemspris.
  9. Du må logge inn for å fullføre bestilling. Fyll inn e-post eller telefonnummer for å få tilsendt en engangskode. Skriv inn engangskoden du har fått tilsendt og trykk bekreft.
  10. Om du er ny bruker fyller du inn alle feltene med personalia, du må også fylle inn land. Om du har bruker fra før må du sjekke at personopplysningene er riktig.
  11. Les og hak av for at du aksepterer bestillingsbetingelser.
  12. Trykk "Fullfør booking" for å gå til betaling.
  13. Når du har betalt får du en epost med bekreftelse og kvittering. Det er viktig å ha denne med på tur.

Kan man risikere å ikke få plass på hytta, selv om man har forhåndsbestilt?
Nei. Våre hytter har alltid hatt, og kommer alltid til å ha plassgaranti. Samme hvor mange som er på hytta, avvises ingen. Du får alltid tak over hodet, men det er ikke sikkert du får egen seng.
Med 550 hytter tilgjengelig, er det stort sett godt med plass til deg og de du har med deg. Er det dog viktig for deg å sikre deg en seng, gir ordningen med hyttebestilling deg nå mulighet til det.
For de fleste hyttene der man kan gjøre forhåndsbestilling er cirka 60% av overnattingskapasiteten. Andre rom og sovehemser er åpne for alle. Det er derfor alltid plass også for gjester, som ankommer uten å ha forhåndsreservert seng.
Vær oppmerksom på at det også finnes hytter der man må leie hele hytta eller hvor man MÅ forhåndsbestille plass. Informasjon om dette finnes på de aktuelle hyttesidene i UT.no

Foto: Marius Dalseg Saetre

Hvordan avbestille en booking
Etter at du har fullført en bestilling får du tilsendt en e-post som viser oversikt over bestillingen din. Har du behov for å endre på denne, logger du inn og kansellerer bestillingen selv på "Min side".
Avbestillinger vil bli refundert til det betalingskortet som ble brukt ved bestilling, og i henhold til våre avbestillingsregler.

Skrevet av Åshild Woie 30. juni 2022