Kunst for DNT-hyttenes fremtid

Dronning Sonja gir kunstverket “Kolåstind” i jubileumsgave til Den Norske Turistforening.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Hennes Majestet Dronning Sonja er æresmedlem i DNT, og i anledningen foreningens 150-årsjubileum har hun gitt som gave 45 eksemplarer av tresnittet “Kolåstind” som hun selv har laget. Bildene gjøres nå tilgjengelig for salg til DNT-medlemmer, og alle inntektene av salget vil gå til DNTs hyttefond, etter dronningens eget ønske. Fondet skal sikre DNT-hyttenes fremtid ved å bidra til at DNT kan gjennomføre arbeid og oppgraderinger organisasjonen ikke får løst ved dugnad. 

Se avsnittet nederst i saken om du er interessert i å støtte hyttefondet ved å kjøpe et eksemplar av Dronningens tresnitt “Kolåstind”. 

– Dronningen, en veiviser 

I løpet av 150 år har Den Norske Turistforening utviklet et unikt tilbud av rimelig overnattingsmuligheter for fotturister i Norge. Det finnes i dag over 550 turisthytter over hele landet, knyttet sammen med et nettverk av T-merkede ruter på over 20 000 kilometer. Intet annet land har tilsvarende. 

Hyttene er åpne for alle, de er en del av vår kulturarv og står der som garantister for at man kan ferdes og bo godt til fjells uten egen hytte. Men å ta vare på og utvikle våre felles store, betjente anlegg har blitt stadig mer krevende. For å sikre at vi også i fremtiden kan ha et tilbud som gir flest mulig tilgang til fjellet, har DNT opprettet et hyttefond som et ekstra løft for å bevare og oppgradere hyttene. 

– Vi er svært takknemlige for den rause gaven fra H.M. Dronning Sonja, som selv er en veiviser for friluftsliv og turglede i den norske fjellheimen. Pengene skal gå uavkortet til DNTs arbeid med å sikre hyttene våre for fremtidige generasjoner, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Les også:  

Kolåstind - 1432 moh
Kolåstind - 1432 moh Foto: Danica Pensjon/Hege Møllevik

Ønsker du å bidra? 

Hvis du ønsker å kjøpe et eksemplar av tresnittet “Kolåstind”, sender du en epost til hyttefondet@dnt.no med “Kjøp av H.M. Dronningens tresnitt” i emnefeltet innen 10. november. I eposten må du oppgi fullt navn og adresse, og angi om du har anledning til å hente bildet hos DNTs administrasjon på Youngstorget 1 i Oslo.  

Den Norske Turistforening har satt prisen for å kjøpe bildet for medlemmer til 25.000,- + avgift (5%) til Bildende Kunstneres Hjelpefond, og for bedrifter (*) 100.000,- + avgift (5%) til Bildende Kunstneres Hjelpefond. Å melde sin interesse er bindende. Hvis det blir flere enn 45 personer/bedrifter som melder sin interesse for å kjøpe et bilde, vil salg avgjøres ved tilfeldig trekning.

Snittet er 46 x 66 cm, er nummerert og signert. Trykket kommer uten ramme. 

Vil du bidra til fremtidig turglede gjennom hyttefondet uten å kjøpe kunstverket, kan du overføre et ønsket beløp til kontonummer 1503 04 00604 eller vippse ønsket beløp til nummer 108674 (DNT Hyttefond). 

Gjelder bedrifter som har bedriftsmedlemskap i DNT eller bedrifter som samarbeider med DNT. 

Skrevet av Åshild Woie 31. oktober 2018