Bli med på tur i ditt nærmiljø!

Turgruppa Ut på tur Eiker til Surtvarden og Bergtjern
Turgruppa Ut på tur Eiker til Surtvarden og Bergtjern Foto: Tore Haare Vestfossen, Tore Haare

Bli med på fellestur i ditt nærmiljø! Vi har mange gode tilbud og mange spennende destinasjoner.

I DNT Drammen og Omegn har vi lokale turlag og turgrupper med spennende tilbud. De fleste turene går på dagtid i hverdagene, til fast tid. Finn den turen eller turgruppa som passer aller best for deg, og bli med på flotte naturopplevelser i ditt nærmiljø i hyggelig lag. Program finner du her i vår aktivitetskalender, eller i vårt Tursenter i Nedre Storgate 10 (gågata).

60+ Drammen
DNT 60+ Drammen har turer hver mandag fra april til november. Det er fast oppmøte kl. 10.00 på ESSO bensinstasjon i Hauges gate nedenfor sykehuset i Drammen. Det er med DNT-turleder hver gang, og det er god matpause underveis.
Gratis deltakelse.

Ut på tur Drammen
Vanligvis oppmøte kl 10.00 hos Turistforeningen i Nedre Storgate 10/Gågata i Drammen dersom ikke annet er oppgitt. Ta med mat, drikke, ekstra tøy og noe å sitte på. I vinterhalvåret kan det være lurt med pigga støvler, eller brodder. Staver kan også være lurt.
Turdeltakelse er gratis for DNT-medlemmer, kr. 30,- for ikke-medlemmer.

Ut på tur Eiker
"Ut på tur Eiker" er ei turgruppe som går fottur hver tirsdag i de flotte turområdene i Nedre og Øvre Eiker kommuner.

Fast oppmøtested er P-plassen på Eikersenteret, bortenfor vaskehallen, kl. 10.00. Varighet til ca. 15.00.
Ta med niste, drikke og sitteunderlag, benytt solid og stødig fottøy og ta gjerne med litt ekstra klær - etter vær og årstid - og bli med på trivelige turer i Nedre og Øvre Eiker! Om vinteren kan det være nødvendig med brodder eller pigga støvler/sko og staver.
Turdeltakelse er gratis for turistforeningsmedlemmer, og koster kr. 30,- pr tur for andre.

Ut på tur Lier
Turene med Ut på tur Lier er i samarbeid med Lier Frivilligsentral og går på dagtid i flotte turområder i Lier og omegn. Her kan du bli kjent på nye stier og med nye mennesker. Du får frisk luft og god mosjon. Vi tar oss tid til en god matpause og sosialt samvær.
Alle turene går på beina, også på vinteren.
Tid: Torsdager kl 10. Turene varer inntil 4 timer, inkl. matpause. Lengre turer enn dette vil være merket krevende. Oppmøte: kl 10.00 på Haugestad i Lierbyen, eller kl 10.15 ved startstedet. Gratis for DNT-medlemmer, kr 30,- for ikke-medlemmer. Ta med sitteunderlag, vann/termos, matpakke, ekstra genser om vinteren og sokkeskift. Turskoene bør tåle fuktighet. Om vinteren kan det også være lurt med brodder og staver.

Ut på tur Modum & Sigdal
DNT Drammen og Omegn inviterer i samarbeid med Modum Frisklivssentral turglade moinger og sigdøler - og andre - til å bli med på ukentlige turer i nærmiljøet på onsdager.
Turene tilrettelegges slik at alle med lyst og grei kondisjon kan gjennomføre ca 3 –-4 timer aktivitet, inklusive tilkjøring og tid til pauser underveis. Målet vårt er at vi gjennom aktivt samvær skal bli godt kjent i bygda vår, og at vi skal føle god helseeffekt som bonus. Ta med niste og drikke samt sitteunderlag. Om vinteren kan det være lurt med brodder og staver. Fast oppmøteplass er P-plassen på Furumo, Geithus, kl. 10.00.

Ut på tur Røyken og Hurum
Onsdag kl. 10.00. For turene i Røyken er det oppmøte på øvre P-plass ved Røykenbadet, eller ved startsted for turen. For turene i Hurum er det oppmøte ved Semsporten på riksvei 289 mellom Sætre og Klokkarstua, eller ved startsted for turen. Gratis for medlemmer av Turistforeningen; kr. 30,- for ikke-medlemmer (betales til turleder). Klær etter vær, stødig fottøy som tåler dukt. Niste, drikke og sitteunderlag. Turene arrangeres i samarbeid med Røyken Frivilligsentral, Røyken og Hurum Frisklivssentral og Hurum Frivilligsentral.

Ut på tur Sande
Fotturer på dagtid på tirsdager. Fast oppmøte kl. 10.00 på Torget i Sande. Ta med mat og drikke, og gjerne sitteunderlag. Om vinteren kan det være lurt med brodder/pigga støvler og staver. Turene varer ca. 3 timer inkludert pause. Pris: Gratis for DNT-medlemmer / kr. 30,- for ikke-medlemmer. Ingen påmelding.

Turgruppa Ut på tur Eiker til Surtvarden og Bergtjern

Skrevet av Johan Fegri 5. oktober 2018