Bli med på utekino på Spiralen!

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

I år igjen inviterer UteKino Drammen byens befolkning til en storslått utendørs filmopplevelse. Denne gangen på Drammen store stolthet, Sprialtoppen!

I år inviteres det til utendørs filmvisning av Wes Anderson's "Moonrise Kingdom" (2012) med blant andre Bruce Willis, Ed Norton, Bill Murray og Frances McDormand på rollelisten.

Datoen blir lørdag 11. august og visningen er som alltid gratis og åpen for alle.

Historien i “Moonrise Kingdom” finner sted i 1965 på en øy utenfor USAs østkyst. Den 12 år gamle trøbbelmakeren Sam bestemmer seg for å rømme fra speiderleieren sammen med sin hemmelige kjæreste Suzy. Samtidig som det brygger opp til storm utenfor kysten settes det igang en storstilt leteaksjon etter det unge paret. Hvor lenge tar det før virkeligheten innhenter dem?

Moonrise Kingdom er en nostalgisk fortelling om sommeren sett gjennom barneøyne. En sjarmerende virkelighetsflukt, full av fantasirike visuelle detaljer, regissert av en av nåtidens mest stilsikre filmskapere.

“En triumf og en fryd” - Aftenposten, terningkast 6
“Solvarm og vittig” - Drammens Tidende, terningkast 5
“En magisk verden” - NRK P3, terningkast 5
“Morsom og melankolsk” - Dagbladet, terningkast 5


Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=_eOI3AamSm8

Praktisk informasjon:
Dørene åpner kl. 19:00, med filmstart kl. 21:00. Vi viser forfilmer av lokale filmskapere fra Viken Filmsenter.

Visningen er gratis, åpen for alle og vil finne sted i amfiet på Spiraltoppen. Det vil bli satt opp stoler og benker. Det er også mulighet for å sitte i hellingen opp mot Spiralen Café og på kafeens uteservering, som vil ha et eget serveringstilbud for kvelden.

Vi i DNT Drammen og Omegn kommer til å ha en stand og servere kaffe i vår lavvo.


Brakar setter opp gratis busser som vil gå med flere avganger direkte fra Bragernes Torg. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av dette tilbudet. Disse vil også gå ned til byen etter endt film.
I tillegg er det parkeringsmuligheter på Spiraltoppen mot normal parkeringsavgift om gåturen opp sikksakken blir for bratt.

Hjertelig velkommen alle sammen!

-----

Visningen arrangeres med støtte fra Drammen kommune, Buskerud fylkeskommune og Norsk filminstitutt.
I samarbeid med Viken Filmsenter, DNT, Brakar, Drammen sjøspeiderforening, Spiralen cafe, Kino & AV teknikk, Freia, Norsk Filmdistribusjon, Carlings og Organics by Red Bull.

Skrevet av Johan Fegri 27. juli 2018