Dugnad på Høgevarde 21. - 27. juni

Foto: Marius Dalseg Sætre

Vi ønsker med dette å invitere til storstilt dugnad på Høgevarde fra 21. – 27. juni.

 

Vi planlegger å ha to parallelle dugnader, hvor vi jobber både på den gamle og på den nye hytta samtidig. Vi bor samlet på den nye hytta under oppholdet. Mat og reise er dekket av DNT. Uansett så er det i løpet av denne uken størst fokus på den gamle hytta hvor vi skal pusse opp soverommene i andre etasje i dette historiske gamle og ærverdige bygget.

Om du ønsker å være med på deler eller hele uken er helt opp til deg. Her er det nok å gjøre til alle og oppgavene er varierte.


Vi håper du har anledning og lyst til å bli med på å sette i stand denne flotte gamle hytta i DNTs jubileumsår. Det er mange grunner til å gjøre en ekstra innsats akkurat i år, for i 2018 feirer hele DNT 150 år, DNT Drammen og Omegn er 130 år og hytta på Høgevarde er 125 år i år.

Høgevarde er blant de aller eldste hyttene til DNT. Vi synes dette er en ypperlig anledning til å sette ekstra fokus på dette gamle bygget, det har det fortjent.


Vi er allerede godt i gang med planlegging av dugnaden og oppgavene vil bestå av følgende:


Gamle hytta:

I andre etasje er det fire soverom. Disse rommene skal pusses opp og gjøres mer tiltalende for turfolket. Det er fire hyggelige og relativt store rom med vedovn. Problemet er at de er gamle, mørke og trekkfulle. Vi må derfor:

  • Pusse, skrape og vaske vegger, pipe, tak og gulv
  • Vindtette vegger med bygg skum og fugemasse
  • Tak og vegger må grunnes
  • Tak, vegger og gulv må males
  • Male dører


I første etasje er det kjøkken/stue tilknyttet soverommene oppe. Rommet må også pusses opp. Dette rekker vi trolig ikke i løpet av denne uken. Men skulle vi bli mange er det følgende som må gjøres:

  • Grunne og male alle vegger.
  • Justere kjøkkeninnredning eventuelt bytte ut deler av den for å få en mer optimal løsning.
  • Male gulv og tak
  • ++ diverse annet for å få denne avdelingen til å bli mer koselig og innbydende.Vi håper du har lyst til å bli med på denne spennende jobben. Vi har allerede en engasjert og trivelig dugnadsgjeng på Høgevarde som er godt i gang med planlegging av dugnaden. Vi håper du har lyst til å bidra i denne hyggelige gjengen slik at vi får hytta til å bli et oppgradert og  trivelig turmål man har lyst til å overnatte på.


Vel møtt.


Send påmelding til: johan@dntdrammen.no

 Vi kommer tilbake med mer detaljert informasjon om reise, opphold og annet nødvendig. Det er en fordel med rask tilbakemelding.


Hilsen lederne av dugnadsgruppene Isabelle Dutard (gamle hytta) og Egil Lindberg Nye hytta.


Skrevet av Johan Fegri 7. juni 2018