Hyttedugnader våren 2018

Bygging av ny hytte på Høgevarde. 18. april 2016.
Bygging av ny hytte på Høgevarde. 18. april 2016. Foto: Marius Dalseg Sætre

Våren er tid for dugnad og hyttene trenger din hjelp for å få sitt stell på denne tiden av året.
Vi har et variert tilbud av aktiviteter og oppgaver vi ønsker å få utført. Her finner du en oversikt over hvilke hytter og datoer vi har planlagt felles dugnader.

Bli med på en eller flere dugnader i et hyggelig fellesskap i jubileumsåret til DNT. Her finner du en oversikt over noe av det som trengs uført i løpet av våren.

Våre dugnader legger opp til mye sosial hygge, og stemningen er uformell og god. Bli med da vel!

Eiksetra i Lier

Eiksetra

Eiksetra er en betjent hytte i Lier som har åpen kafe hver helg gjennom hele året. På hverdager brukes stedet som selskapslokale, for skoleklasser, firmaer osv. Viktigst av alt er at dette er et friluftsområde til fri benyttelse for alle. Her er det gapahuker, bålplasser, teltplasser, robåter, fiskevann, skiøyper og mye mer tilgjengelig for alle hele året. Dette ønsker vi å holde ved like. For å få til det er vi helt avhengig av hjelp. Vi ønsker jevnlig hjelp til store og små oppgaver. Gjerne på hverdager hvor det ofte er noe roligere enn i helger.

I vår er det behov for å gjøre følgende oppgaver:

• Male bygninger
  • Rydde og kaste mye rot og søppel på låven
  • Bytte glass i et vindu
  • Noe snekker arbeid
  • Klippe plener
  • Bygge rullestolvennlig inngang
  • Rake og rydde på området
  • Generelt tilsyn rundt omkring.

Her er det varierte oppgaver som passer de aller fleste. Ta kontakt for mer informasjon.

Garsjøkoia i Lier

Planlagt dugnad 28. mai
Planlagt dugnad 28. mai Foto: Johan Fegri
  • Musetetting, sjekke rundt vinduer, lister, dører mm.
  • Maling av gulvlister der musa har gnagd.
  • Endre vindski på tak ved inngang og justere takrenne
  • Justere soveromsdør, subber i gulvlist.
  • Liste rundt inngangsdør
  • Henge opp skilt på køyer vedr. bruka av egen lakenpose
  • Rep. Luftekanal i soverom
  • Rep gjerde og grind
  • Vask av hytta/skuffer/skap/vinduer – støvsuging el sofa madrasser.
  • Raking/opprydding uteområde.
  • Hogging av noen trær slik at det blir letter framkommelig for løypemaskin til vinteren.
  • Lage utekrakker – har tegning.
  • Vedforsyning – her er gjort avtale med hogstlaget til Statsskog at det legges tilside ca 15 m3 lauvvirke på Svarvestolen som vi gjør opp til ved i løpet av sommeren. Nok til å forsyne Garsjøkoia og Svarvestolen.
  • Åtestasjoner etterfylles på ettersommeren
  • Se an om utedoen må tømmes i år eller om det kan vente et år til.

Høgevarde på Norefjell

Dobbeldugnad på Høgevarde 21. - 27. juni. Disse dagene blir det jobbing på begge hyttene.

Gamle Høgevarde

Denne sommeren er det planlagt å overflate pusse opp andre etasje over kafeen på gamle hytta. Her er det en ubetjent hytte som vi ønsker å gjøre mer attraktiv for bruk. Tanken er også at denne delen skal bli mer tilgjengelig for vandrere med hun. Vi planlegger følgende oppgaver:

• Skrape, grunne og male vegger
  • Vindtette der det er behov.
  • Male gulv og tak
  • Diverse annet småtteri

Nye Høgevarde

I den nye hytta har vi hatt ca 1500 overnattinger første året. Dette er vi svært fornøyd med. Vi har gjort oss noen erfaringer og noen ytterligere forbedringer må til i tillegg til generelt vedlikehold slik som vask, rydding og diverse nødvendig tlsyn.

Toveseter - Norefjell og Eggedalsfjella

Snekkerkyndig person trengs på Toveseter for å gjøre endel justeringer på dagens kjøkkenløsning Foto: Johan Fegri

Det har på vinterføre blitt kjørt inn endel materialer og utstyr for oppgradering av Toveseter i sommer. Dette er slikt som nye madrasser, dyner, puter, sengetøy osv.

I forbindelse med oppgradering av hytta ønsker vi å endre litt på kjøkkenløsningen. Samme innredning skal brukes, men den må flyttes og effektiviseres endel. Det er kjørt inn nye benkeplater. Det meste som trengs er på hytta. Det trengs kun å ta med en batteridrill med reservebatteri og en batteridrevet sirkelsag eventuelt en håndsag holder. Denne jobben kan gjøres når det passer en selv. Mer informasjon om jobben fåes ved direkte henvendelse.

Veslekillingen - Killingholmen, Øy i Sande

Denne fantastiske hytta på den idylliske øye gror igjen og det er stadig behov for å hugge, klippe og rydde rundt hytta for å holde land og strand ryddig og pen. Her er det mulig å ta seg en dagstur eller kombinere med overnatting og en skikkelig innsats på uteområdene. Det er stadig behov for følgende arbeid på den store tomten:

• Hugge og klippe kvister
  • Klippe gress
  • Rake og ryde stranda
  • Hugge ned mindre trær
  • Male hytta og uthuset
  • + mye annet forefallende som gjør det enda trivligere på Veslekillingen

Hytta er på en øy så man må ro ut. Båter er tilgjengelig. Ta kontakt for å avtale dugnader underveis og sjekke ledighet på hytta

Klikk her for å skrive tekst.

Dugnadsgrupper på hyttene

Alle våre 20 hytter har egne dugnadsgrupper på alt fra 2 personer og oppover som samrabeider om tilsynet av hytta. Disse gruppene er organisert i egne facebook grupper. Har man lyst til å delta flere ganger på en hytte er det mulig å bli i facebookgruppen. Her blir det meste avtalt. Det er stadig behov for flere som kan hjelpe til på hyttene våre.

Kontakt:

For mer informasjon og påmelding, vennligst ta kontakt med driftsjef Johan Fegri.

Epost: johan@dntdrammen.no
Telefon: 913 50 764

Ser frem til å høre fra deg og ha deg med på laget med store og små oppgaver, nært og fjernt.

Klikk her for å skrive tekst.
Jan i aksjon med slipemaskinen på Nye Høgevarde 21. desember 2016.
Jan i aksjon med slipemaskinen på Nye Høgevarde 21. desember 2016. Foto: Johan Fegri

Skrevet av Johan Fegri 22. mai 2018