Nytt æresmedlem av foreningen

Et rørt æresmedlem
Et rørt æresmedlem Foto: Pernille Rød Larsen

Det var en rørt Per Hægstad som helt uventet tok imot sitt æresmedlemskap i DNT Drammen og Omegn på årsmøtet i går kveld.

Her er hva foreningens styreleder Linda Verde sa igår på foreningens årsmøte, da hun skulle presentere og avsløre personen som var et æresmedlemskap verdig.

"Vedkommende har altså gjort en betydelig og frivillig innsats for DNTD gjennom mange år. Dette har skjedd både på det praktiske og det administrative området.
Vedkommende engasjerte seg sterkt for å få til en hyttelenke mellom Norefjell og Hardangervidda der DNTD nå har hyttelenken Toveseter-Dalabu- Dusehesten. Fort nevnt, men det ligger MYE arbeid bak for å få dette til. Vi snakker om årene rundt tusenårsskiftet.
På Hardangervidda har vedkommende gjort og gjør en stor innsats for Mårbu og Rauhelleren, særlig Rauhelleren. Og da snakker vi ikke minst om snekring og annet praktisk arbeid.
I nærområdet har vedkommende for eksempel sikret DNTD-drift av Eiksetra.
Selvfølgelig driver en så aktiv person også med merking av stier. Dessuten er dette er en fast støttespiller i mange av DNTDs arrangementer. Den siste mer spesielle oppgaven han har tatt på seg, er å gjennomgå og systematisere foreningens historiske materiale i forbindelse med flyttingen til nye lokaler.
Nå er denne personen for lengst identifisert, men jeg må få legge til at han var styremedlem i foreningen fra 1989 til 1998, leder 1990-1998, fikk Turistknappen i gull i 1998.
Mye mer kunne vært spesifisert, men jeg samler det opp til å si:

Per Hægstad, ditt rykte er "blid og effektiv". Det har turistforeningen nytt godt av i mange år, også i samhandlingen med andre foreninger, offentlige instanser, grunneiere og hyttedrivere. Det er en stor glede å utnevne deg til æresmedlem i foreningen. Det er forhåpentligvis IKKE et punktum for din innsats. Du trengs til fulle videre."

Et æresmedlemskap i DNTD er den høyeste utmerkelse man kan få.
Sist det ble delt ut et æresmedlemskap var i i 2010 til Rolf A. Berg.

Kriteriene for å bli tildelt dette hederstegnet er:

• Kandidatens innsats må ha vært ulønnet
  • Kandidaten må ha utmerket seg i sin innsats for DNTD på et bredt felt gjennom en årrekke.

Skrevet av Åshild Woie 12. april 2018