For en utebursdag!

Foto: DNT Drammen og Omegn

Dette er en bursdagsfeiring vi sent vil glemme! En snørik vinter, strålende sol, nydelige forhold for de som ønsket gå på ski, akebakker bugnende med snø og bålkaffe, kan det bli bedre?

Søndag 21.januar er det 150 år siden DNT ble stiftet og på selve bursdagen feiret vi med vinterens Kom deg ut dag, et familiearrangement som i år ble en storstilt utebursdag.  Barnas Turlag Lier inviterte til uteglede på Eiksetra, der var det høye snøhauger og innimellom haugene på uteplassen foran hytta var det måkt til en koselig uteplass med bord, benker og bålpanne. "En egen kosekrok nesten" sa Sigrid Haugen som hadde tatt med seg barnebarna til Eiksetra for å nyte denne flotte vinterdagen. Turtipp, aking, skileik, vafler, Turbomaskotten og pølser på bålet var perfekt på en slik dag.


Barnas Turlag Nore og Uvdal var på Sønsterudjordet, med skileik og bål. En deilig dag, litt kaldt, men mye sol gjorde det til en flott utedag.

I Sande inviterte Barnas Turlag Sande til en fin vinterdag på Lavvansmyr.
Skileik, aking og småaktiviteter for barna, og fyr på bålet, hvor mange varmet nistepakken sin.


I Røyken inviterte Barnas Turlag Røyken og Hurum til ski og akedag ved Hovenga!
Huringen Ski sørget for nypreparerte løyper, helt perfekt!


Barns Turlag Hol inviterte til en ettermiddags-kom deg ut dag i amfiet midt i Geilo sentrum.
Aktiviteter for hele familien som truger, aking, natursti og annet.
Itillegg arrangerte de et eget Kom deg ut-arrangement for voksne! Truger eller toppturutstyr opp til Geilohovda med en hyggelig overraskelse på toppen!


På Skioldhytta inviterte Barnas Turlag Drammen til skileik og aking. En bratt bakke med hopp og en kortere bakke med porter til å svinge mellom eller bøye seg ned under, små og store gikk på ski og spiste pølser og vafler.
"En fantastisk dag å være frivillig på" sier Inger Ramber. Hun og Kari Alvim stilte opp på dugnad og hadde ansvaret for akebakken og så mange flinke barn som opplevde stor mestringsglede fra første tur ned bakken til den siste. "De er så ivrige og vil ikke være med foreldrene hjem" sier Cathrine Liveng Ness, leder av Barnas Turlag Drammen.

"Vi håper dette frister til gjentakelse alle snørike helger fremover" sier Åshild Woie, Fagsjef for barn i DNT Drammen og Omegn.
Vi ser at mange kommer på arrangementene fordi det lagt opp til aktiviteter og lek, vi håper at vi ved dette klarer å vise at alle disse stedene vi har arrangementer i dag kan brukes hver helg så lenge snøen holder. Vårt mål er å få flere ut i frisk luft hele året.
Takk til alle som tok imot invitasjonen og kom på årets utebursdag, vi har hatt en super feiring!

Sees i bakken neste helg!


Foto: DNT Drammen og Omegn
Foto: DNT Drammen og Omegn
Foto: DNT Drammen og Omegn
Foto: DNT Drammen og Omegn

Skrevet av Thea Hajum Utvik 21. januar 2018