Nyhet på Koboltkoia

Nå kan Koboltkoia kun leies i sin helhet. Ta med deg familien, skoleklassen eller venn og kjente og nyt skogens ro på denne idylliske hytta. Her får dere nå ha hele hytta for dere selv.

Koboltkoia
Hytta er opprinnelig Lofthus gamle skole bygget på Snarum i 1860. Hytta ble innviet 29. mai 2011 og er laftet og restaurert ved gjenbruk av gamle materialer. Innredet med mye tidsriktig inventar med stor hjelp fra Blaafarveværket.

Denne hytta kan nå kun leies i sin helhet.
For kun kroner 1000,- per døgn får du hele denne nye og flotte hytteidyllen helt for deg selv. Hytta var ny restaurert i 2011 med stor stue, kjøkken og soverom i 1.etg og sovehems i 2. etg. med 12 sengeplasser totalt.

Variert tilbud på Koboltgruvene
Koboltkoia ligger ved Nordgruvene på koboltgruvene til Blaafarveværket, få minutter å gå fra museumsområdet og er lett tilgjengelig fra parkeringen med maks 15 minutters gange på grusveien. Her kan dere kombinere friluftsliv og hytteliv med spennende aktiviterer og gruvekafe på museumsområdet. Koboltgruvene er spesielt tilpasset for familier og skoleklasser med ulike arrangementer og tilbud gjennom året.

Historie
Hytta ligger på en tipp (et stort platå av utsprengte/knuste masser fra gruvene) ved Nordgruvene på Koboltgruvene på Modum (Blaafarveværkets gruver).  Det er flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka fra tomta. På gruveområdet er det merkede kulturstier. Hytta er spesielt tilrettelagt for barne- og ungdomsaktiviteter.


Skrevet av Johan Fegri 6. oktober 2017