Hyttetur i høstferien

For at det skal bli lett for deg å planlegge høstferien har vi laget en oversikt over vårt hyttetilbud. Her kan velge blant hytter ved sjøen, skogen og i fjellet.

Vi har et variert hyttetilbud med hytter helt i fra sjøkanten i Sande, gjennom Finnemarka i Drammen til Norefjell og Hardangervidda. Her kan du enkelt få en oversikt over hvilke muligheter du har. Det er god plass på alle hytter og fortsatt ledige senger. Du kan forhåndreservere overnatting på flere hytter med link direkte fra denne siden.

For fullstendig oversikt over vårt hyttetilbud, se her.

Under finner du en oversikt over våre hytter i rekkefølge fra sjøen og vestover mot fjellet.

Sjøen

Veslekillingen

Ligger på øya Killingholmen i Sande kommune. 30 minutters kjøretur fra Drammen.

Veslekillingen ligger midt på øya Killingen i Sandebukta nord for Holmestrand. Siden Veslekillingen ligger på en øy er eneste mulige adkomst er med robåt. Det er en båt tilgjengelig for hver leilighet. Les mer om hytta

Hytta er ubetjent og overnatting må bestilles på forhånd. Hytta har to etasjer med en leilighet med kjøkken, stue og 6 sengeplasser i hver etasje.Leilighetene leies kun ut i sin helhet.

Bestill leilighet her.

Hytter i skogen

I Finnemarka har et godt og variert hyttetilbud

Eiksetra

 • Åpen kafè hver helg.
 • Godt og variert tilbud av utendørsaktiviteter til fri benyttelse
  • Villmarkscamp
  • Hinderløype i skogen
  • Fiske i Garsjøen
  • Kano
  • Robåt
  • og ellers mange gode turmuligheter i området rundt

Les mer om Eiksetra her

Garsjøkoia

Hytta ligger idyllisk til kun 50 meter fra vannet Garsjø i Finnemarka. Hytta er lett tilgjengelig med kort vei til parkeringsplass og passer derfor ypperlig for barnefamilier. Det er ca 500 meter å gå fra nærmeste parkeringsplass til hytta på grusvei/ traktorvei (mulig med barnevogn). Hytta har egen robåt til fri benyttelse og ligger under 2 km fra Eiksetra.


Goliaten

Goliaten Turisthytte ligger midt i Drammensmarka nord/Finnemarka, 5 km fra Landfalltjern. Hytta har historie tilbake til 1897.
Det er 5 senger på hemsen og 3 senger på soverom nede. På soverommet i første etasje er det et hundebur for de firbeinte.


Svarvestolen

Svarvestolen ligger i Finnemarka nord for Drammen, to km nordvest for Glitre.

Hytta ligger innen Glitrevannverkets nedslagsfelt og er derfor pålagt visse restriksjoner. Man måbestille plass på hytta , og hytta har egen nøkkel (DNT-nøkkelen kan altså ikke benyttes).

Fra hytta går en ca seks km. blåmerka rundtur (sti) til tufter etter gamle boplasser, skole og badstue.

Ellers er Finnemarka velegnet til sykling på skogsbilveier, og man kan sykle inn til hytta fra f eks Engersetra p-plass ovenfor Åmot, fra Lier eller fra Ulevannsområdet på Krokstadskauen.


Koboltkoia

Hytta ligger inne på området til koboltgruvene

Hytta er opprinnelig Lofthus gamle skole bygget på Snarum i 1860. Hytta er laftet og restaurert ved gjenbruk av gamle materialer og ble åpnet i 2011. KOboltkoia fremstår svært flott og tidsriktig innredetet med stor hjelp fra Blaafarveværket.

Hytta ligger ved Nordgruvene på Koboltgruvene på Modum (Blaafarveværkets gruver).  Det er flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka fra tomta. På gruveområdet er det merkede kulturstier. Hytta er spesielt tilrettelagt for barne- og ungdomsaktiviteter.

Koboltgruvene er åpne i hele høstferien og det er guidede turer for hele familien hver dag. Her kan du se programmet for gruvene og kroa i høstferien

Norefjell og Eggedalsfjella

Høgevarde og Toveseter

Gamle Høgevarde - 20 sengeplasser

Høgevarde er den første hytta til DNT Drammen og Omegn, og ble åpnet i 1893. Ubetjent hytte med 20 sengeplasser. 

Hytta har kafeteria som er åpen med servering kl. 11-16  hele høstferien. Enkel servering, kontant og kort.  

Nye Høgevarde - Totalt 52 soveplasser fordelt på 26 sengeplasser til reservasjon i 1. etg. + 26 ledige soveplasser på stor hems.

Helt ny (åpnet 26 mars 2017) og spektakulær hytte på Høgevarde 1400 m.o.h. Denne hytta er en arkitektonisk perle med moderne design interiør. Denne hytta er verdt et besøk og det er fortsatt noen ledige sengeplasser i løpet av høstferien.

Merk, denne hytta har også en hems/2.etg. med 26 soveplasser som ikke kan reserveres.


"Gratis" konsert med Dagfinn Kolberg på Høgevarde 7. oktober kl. 14.00.

Toveseter

Nærmeste hytte til Høgevarde

Toveseter - 980 m.o.h - 14 soveplasser
Toveseter - 980 m.o.h - 14 soveplasser

Hytta er opprinnelig ei gammel seter, og særpreget er beholdt innvendig i form av delvis originalt interiør.  Toveseter er en koselig hytte og byr på god gammeldags hyttekos med mye sjarm.
Hytta har ti sengeplasser og en hems med madrasser og ulltepper med plass til ti personer.

Toveseer egner seg ideelt som helgeturmål med kort vei fra byen. Vi anbefaler å gå Norefjell trekanten med start på Tempelseter fredag ettermiddag, 2 timer å gå til Høgevarde med overnatting i ny hytte. Lørdag ca 4 - 5 timers tur til Toveseter. Søndag ca 4-5 timers tur tilbake til Tempelseter.

Dalabu og Dusehesten

Dalabu og Dusehesten er to identiske hytter med 16 sengeplasser
Dalabu og Dusehesten er to identiske hytter med 16 sengeplasser

Dalabu

Hytta ligger lunt til like ved den rødmerkede stien mellom Flatvollen (nord for Haglebu) og Langedrag/Tunhovd. Det er en drøy dagstur fra Toveseter til Dalabu og det anbefaøes overnatting på Haglebu.

Med fint vandreterreng og meget koselig hytte, er denne hytta en skikkelig perle! Hytta nås lett med sykkel om man triller de siste meterne fram.

Dusehesten

Hytta ligger i Smådøldalen mellom Pålsbudammen og Dagalifjellet. Vestfra er det merket rute fra Vasstulan og Torsetlia (Dagalifjellet). Østfra er merket rute fra  Dalabu/Langedrag/Tunhovd/Pålsbudammen.

Hytta har to soverom med dobbelt underkøye og enkel overkøye og to hemser med tre madrasser på hver.
Hytta er spesielt tilrettelagt med tanke på barn og barnefamilier og har utstyr for aktivt uteliv (se Fasiliteter).

Det er ingen reservasjon på Dalabu og Dusehesten

Hardangervidda

De betjente anleggene Mårbu og Rauhelleren er stengt for sesongen, men begge hytter har flotte sikringsbuer som fungerer som selvbetjente hytter utenfor sesongen. Her er det god plass og mat som kan kjøpes.

Mårbu - Selvbetjent hytte

Mårbu 1130 m.o.h. - 30 sengeplasser
Mårbu 1130 m.o.h. - 30 sengeplasser

Mårbu - Selvbetjent hytte

Mårbu ligger idyllisk til ved nordenden av vannet Mår rett ved grensa til Hardangervidda nasjonalpark. Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 m høyde. Sommerstid er det mulig å ta båt over Mår helt fram til hytta, eller man kan gå inn. Hytta er tilgjengelig hele året når den betjente er stengt.

Rauhelleren - Selvbetjent hytte

Selvbetjent hytta på Rauhelleren - 34 soveplasser
Selvbetjent hytta på Rauhelleren - 34 soveplasser

Rauhelleren - selvbetjent hytte

Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.

Skrevet av Johan Fegri 29. september 2017