Grunnleggende Turlederkurs

16. april kl. 17:00
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut?
Fungerer du godt i ei gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre?
Har du lyst til å være turleder på DNTs fellesturer?
Da er DNTs turlederutdanning noe for deg!

Datoer: 16, 19, 23 og 26. april.

Grunnleggende turlederkurs er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede Turistforeningens turer i lavlandet, og for de som vil gå videre på DNTs sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet. Sentrale temaer er turledelse, orientering og turkunnskap.

Den Norske Turistforening utdanner egne turledere. Turlederutdanningen skal gjøre deg i stand til å lede turer for DNT og gi en enhetlig basiskompetanse som sikrer trygghet og trivsel for turdeltakerne, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon.

DNTs turlederutdanning er bygget opp av 4 moduler.
DNT Drammen og Omegn holder modul 2 Grunnleggende turlederkurs fire tirsdager i april.
Du kan lese mer om DNTs turlederutdanning på hjemmesidene her

Når du er ferdig med kurset, er du godkjent turleder for turer i lavlandet som i hovedsak går på veier og stier. Da kan du også gå videre med sommerturlederkurs i DNTs turlederstige hvis du ønsker det. Etter endt kurs får du utdelt kursbevis.

Etter endt kurs skal deltagerne ha:

• God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse.
  • God generell turkunnskap.
  • God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur.
  • Grunnleggende orienteringsferdigheter.
  •  God kunnskap om DNTs som organisasjon.

Sted for kurset: 16. og 19.april:
Hamborgstrømskogen/Hamborgstrømpaviljongen
oppmøte kl 17.00 på parkeringsplassen ved Neperudjordet.

23. og 26.april:
Drafnkollen/Blektjern med oppmøte på parkeringen ved Drafnhuset.

Mesteparten av kurset holdes utendørs, så kle deg etter forholdene.

Varighet: kl. 17.00 -21.00

Påmeldingsfrist: 31. mars 2018

Kursavgift:
for DNT-medlemmer Kr. 1500,-
ikke-medlemmer: Kr 1800,-
som inkluderer kursmateriell og den maten som er en del av kurset. Kurset er gratis for de som allerede er turledere for DNT Drammen og Omegn. De som i etterkant blir turledere for oss og leder minst 3 turer, får refundert kursavgiften ved forespørsel.

Kursleder: Jon Øvrehus

Turleder: