Høsttur til Hvasser

DNT Drammen og Omegn, DNT Drammen og Omegn
Østlandet

På tur med Gyldenløve Kajakklubb

På denne turen får du nærkontakt med den praktfulle Vestfold-skjærgården med svaberg, smale sund og åpent hav. Høsten byr på klart vann, lite båttrafikk og mulighet for kajakkturer av ypperste klasse. Vi bor på Tjønneberget Turisthytte med storslagent utsyn til Færder fyr og boltrer oss i skjærgårdens utallige padlemuligheter på lørdag og søndag. Hvem vet, kanskje får vi også i år muligheten til å ta turen helt ut til Færder Fyr på speilblankt vann.

Vi vil, avhengig av værforholdene, vurdere å legge opp alternative ruter på lørdag og søndag. Det vil være mulighet til å padle mot åpent hav og i den indre skjærgården.

TRYKK HER for å gå til kart over området

Antall deltakere

Maksimalt antall deltakere: 14

Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb vil bli prioritert.

Ferdighetskrav

Deltakerne må ha våttkort med grunnkurs og være 16 år eller eldre.

Avhengig av ruter som legges opp for turene vil dette være en åre 2 eller 3 tur.

Åre 2 tur/Padling i skjermet farvann. - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mest kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

Åre 3 årer - Padling i noe eksponert farvann -  Padling i noe eksponert farvann. Eksempel er farvann nær land med små øyer og skjær utenfor. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs, teknikkurs eller tilsvarende erfaring og mestre kamerat- og egenredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 4 - Laber bris ved vannflaten (11-16 knop). Sjøgang 3 – Sval sjø med bølgehøyde mellom 0,5 og 1,25 meter i snitt. Små brytninger ved grunner og skjær. Strøm og dønninger kan skape litt drag i sjøen. Annen trafikk må påregnes. Ved organiserte turer i slike farvann, vil kravet for deltakelse være grunnkurs. Turlederen vil sørge for sikkerheten under turen.

Felles for alle turer er at gjennomføringen og rutevalg vil bli vurdert løpende og tilpasset de rådende værforholdene.

Les gjennom denne informasjonen før du melder deg på turen: På tur med Gyldenløve Kajakklubb

Kajakk og utstyr

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben.

Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på. Tørrdrakt er påkrevet på denne turen og årstiden. Ta alltid med noen varme klær.

Overnatting

Vi overnatter på Oslofjordens Friluftsråd hytte på Tjønneberget fra fredag til søndag.

Hytta har alle fasiliteter. Ta med lakenpose og putetrekk eller sovepose.

TRYKK HER for informasjon om Tjønneberget Turisthytte.

Mat og drikke

Det blir felles middag fredag og lørdag kveld, utover dette må deltakerne ta med annen mat og drikke selv.

Avreise fra Sjøboden ved Gyldenløve Brygge fredag ettermiddag, klokken 1800.

Det er ca.9 mil og en 1 time og 40 minutters kjøretur fra Drammen til Tjønneberget. (Adresse; Tjønnebergveien 50).

Antatt retur søndag mellom klokken 1800 - 2000.

Transport med primært med egne biler og kajakklubbens henger.

Bensinutgifter til sjåføren i bilen som trekker hengeren kompenseres med kr 30 pr. deltaker.

Bensinutgifter, bompenger og parkering gjøres opp mellom sjåfør og passasjerer i hver bil.

Deltakerne vil motta en informasjonspakke i forkant av turen.

Velkommen på tur!

Turledere: