Gyldenløve Kajakklubb - Kurs for turledere på vannet

22. april kl. 16:00
Voksne, Ungdom

Turlederkurs og kompetansesamling

Vi følger opp suksessen fra i fjor og arrangerer kurs og kompetansesamling for turledere i Gyldenløve Kajakkllubb på Camp Killingen fra 20. til 22. april 2018.

Kurset er også åpent for medlemmer i andre DNT foreninger mot en deltakeravgift på kr 1000,-. Deltakeravgiften dekker kurset og overnatting på Camp Killingen fra fredag til søndag. DNT Drammen og Omegn vil fakturere deltakeravgiften.

Det er totalt 35 plasser på kurset.

Har du spørsmål, ta kontakt via telefon eller epost.

Om å være turleder i Gyldenløve Kajakklubb

Turlederen er en padler med grunnkurs, eller tilsvarende kompetanse, som har lyst til å bidra og til å lede turer for Gyldenløve Kajakklubb i sesongen, fra april til oktober.

Mange av turene våre er onsdagspadlinger. Dette er turer i skjermet farvann, en flott læringsarena og et sted å starte som turleder etter endt kurs. Du kan også være med å lede, og gjerne ta initiativet til, turer med andre ferdighetskrav. Her finner du mer informasjon om turene våre: Turprogrammet for 2018

Kurset er kostnadsfritt for medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb. Du vil også få en unik mulighet til å utvikle din egen kompetanse og øke padlegleden. Bidrar du som turleder på 3 eller flere av våre klubbturer hver sesongen vil du få refundert kursavgiften ved deltakelse på et NPF teknikk- eller aktivitetslederkurs.

Om turlederkurset på Camp Killingen

Ta med masse godt humør og innsatsvilje. Dette blir en helg fylt med faglig utvikling, læring og erfaringsutveksling.

Vi møtes ved moloen ved Bjerkøya klokken 1800 fredag 20. april og reiser hjem søndag 22. april klokken 1600.

Kurset er modulbasert og dekker blant annet turlederens rolle, planlegging og gjennomføring av turer på vannet, inklusive førstehjelp og håndtering av uhell. Vi vil være mye på vannet i kajakkene denne helga.

HER finner du kursprogrammet. Kursplanen er godkjent av studieforbundet. Kurset er også en fin forberedelse dersom du planlegger å ta NPF sitt aktivitetslederkurs.

Om instruktørene våre

Til kurset har vi fått med oss erfarne padlere med høy kompetanse og mye turerfaring. Kursansvarlig er Kristoffer Vandbakk fra Kajakk Nord og med-instruktører er Hege Suarez Eian fra Eian Fritid.

Avhengig av antall deltakere vil vi engasjere flere instruktører.

Om kursstedet - Camp Killingen

Kirkens Bymisjon i Drammen og DNT Drammen og Omegn driver Camp Killingen. Dette er en perle i Sandebukta i Oslofjorden. Med kajakk tar det ca. 10 minutter fra moloen ved Bjerkøya til Killingen. Her er det et flott hovedhus, et stort anneks med sengeplasser, dusjer, toaletter og en undervisningssal. Rett utenfor døra er det masse vann å padle i. Her finner du informasjon om Camp Killingen.

Noen praktiske detaljer før du komme på kurset:

• Kajakk og annet utstyr må du ta med selv.
  • Eller du kan leie en klubbkajakk til kurset.
  • Kurset forutsetter bruk av tørrdrakt.
  • Ta med tørrmat og drikke, samt noe å legge på grillen lørdag.
  • Det blir felles middag fredag.

Påmeldingsfrist

Gjennomføringen av kurset krever en del planlegging, blant annet med hensyn til logistikk. Vi vil derfor be de som er interesserte i å delta om å melde seg på helst så fort som mulig, senest innen 9. april 2018.

Velkommen på kurs!