Reinsjødansen

Dette arrangementet er over!

Reinsjødansen er en gammel tradisjon som ble tatt opp igjen i 2016. Ved nordenden av vakre Reinsjøen, som ligger lengst sør i Nes kommune i Hallingdal, ligger Dansarflata, hvor det "i gamle dager" var dans, spell og leik.
Vi inviterer til fottur fra Buvassli og opp til Dansarflata.
Her går vi også i fotsporene til kong Haakon den 7. og Fridtjof Nansen, som gikk denne turen sammen når de skulle på rypejakt. Arrangemente holdes altså på den gamle danseplassen i nordenden av vakre Reinsjøen.

Arrangør er «Arbeidshestens venner i Hallingdal», som inviterer til tur med kløvhester, hesteslep, riding og fottur.

Det er stor mulighet for reinsdyrobservasjon – i fjor var det besøk av en stor flokk som fulgte med på arrangementet!

DNT Drammen og Omegn arrangerer både dagstur og overnattingstur i sammenheng med Reinsjødansen. Se info om overnattingsturen her: https://drammen.dnt.no/aktiviteter/94699/852294/

Buvassli ligger i Nes kommune og sørvest for Bromma i Hallingdal, mellom Bromma og Haglebu. Kjører man opp fra Bromma mot Haglebu/Eggedal/Sigdal, tar man etter hvert av til høyre mot Imle og Buvassli. Kjører man via Sigdal/Eggedal/Haglebu, tar man opp til venstre før nedkjøringen til Bromma.

MER INFORMASJON KOMMER.

Reinsjødansen

Reinsjødansen er en gammel tradisjon som ble tatt opp igjen i 2016. Ved nordenden av vakre Reinsjøen, som ligger lengst sør i Nes kommune i Hallingdal, ligger Dansarflata, hvor det "i gamle dager" var dans, ...