Reinsjødansen

12. august 2017 kl. 08:00
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Utviklingshemmede
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hest, Dans, Danseplass, Reinsjødansen
Drammensmarka og Finnemarka, Norefjell og Eggedalsfjella (se kart)

Reinsjødansen er en gammel tradisjon som ble tatt opp igjen i 2016. Ved nordenden av vakre Reinsjøen, som ligger lengst sør i Nes kommune i Hallingdal, ligger Dansarflata, hvor det "i gamle dager" var dans, spell og leik.
Vi inviterer til fottur fra Buvassli og opp til Dansarflata.
Her går vi også i fotsporene til kong Haakon den 7. og Fridtjof Nansen, som gikk denne turen sammen når de skulle på rypejakt. Arrangemente holdes altså på den gamle danseplassen i nordenden av vakre Reinsjøen.

Arrangør er «Arbeidshestens venner i Hallingdal», som inviterer til tur med kløvhester, hesteslep, riding og fottur.

Det er stor mulighet for reinsdyrobservasjon – i fjor var det besøk av en stor flokk som fulgte med på arrangementet!

Det er griller til disposisjon, så ta med grillmat. I tillegg er det salg av kaffe og lokal kake, husk å ta med kontanter.

Program:

• Kl. 8: Avreise med buss fra P-plassen nedenfor Tinghuset i Drammen til Buvassli (Nes i Hallingdal). Det er også mulig å møte opp direkte på Buvassli. Da er det gratis og ingen påmelding.

• Kl. 11: Avmarsj fra Buvassli. Lett stigning inn til Reinsjøen. Turen er på 4 km og tar cirka 2 timer.
    Historielaget forteller om Haakon VII og Fridtjof Nansen og deres rypejakt i traktene.
  • Kl. 13.00: Hulderdans til bukkehorn og lur.
    Etterpå spilles det opp til dans for alle som vil ta seg en svingom.

Priser:

Kr. 100,- for voksne DNT-medlemmer, kr. 200,- for voksne ikke-medlemmer

Kr. 50,- for barn/ungdom DNT-medlemmer, kr. 100,- for barn/ungdom ikke-medlem.

Prisen er til å dekke utgiftene for bussen, selve arrangementet er gratis.

Hvis dårlig vær, blir det utearrangement på Buvassli.

Husk å ta med:

Grillmat, klær etter vær, ekstra genser og vindjakke, godt fottøy (helst fjellstøvler) og kikkert, samt kontanter til kaffe og kaker. Ekstra sokker er også lurt til barna!

VELKOMMEN MED PÅ ET HELT UNIKT ARRANGEMENT!

Reinsjødansen

Turledere: