Gyldenløve Kajakklubb - Kurs for turledere på vannet

23. april kl. 16:00
Voksne, Ungdom

Om å være turleder i Gyldenløve Kajakklubb

Turlederen er en padler med grunnkurs, eller tilsvarende kompetanse, som har lyst til å bidra og til å lede turer for Gyldenløve Kajakklubb i sesongen, fra april til oktober.

Nærmere 90 % turene våre er onsdagspadlinger. Dette er turer i skjermet farvann, en flott læringsarena og et sted å starte etter endt kurs. Du kan også være med å lede, og gjerne ta initiativet til, turer med andre ferdighetskrav. Her finner du mer informasjon om turene våre: Turprogrammet for 2017.

Kurset er kostnadsfritt for medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb. Du vil også få en unik mulighet til å utvikle din egen kompetanse og øke padlegleden. Bidrar du som turleder på 3 eller flere av våre klubbturer hver sesongen vil du få refundert kursavgiften ved deltakelse på et NPF teknikk- eller aktivitetslederkurs.

Deltakere fra andre DNT foreninger

Vi regner med at det vil være kapasitet, slik at også deltakere fra andre DNT foreninger kan bli med på dette kurset. Deltakeravgiften for dem vil være kr 1.500,-. DNT Drammen og Omegn vil fakturere for kurset.

Nettverksbygging er alltid positivt. Ta kontakt dersom du ønsker å bli med!

Om turlederkurset på Camp Killingen

Ta med masse godt humør og innsatsvilje. Dette blir en helg med fylt med faglig utvikling, læring og erfaringsutveksling.

Vi møtes på Camp Killingen klokken 1800 fredag 21. april og reiser hjem søndag 23. april klokken 1600.

Kurset er modulbasert og dekker blant annet turlederens rolle, planlegging og gjennomføring av turer på vannet, inklusive førstehjelp og håndtering av uhell. Vi vil være mye på vannet i kajakkene denne helga.

Om instruktørene våre

Til kurset har vi fått med oss erfarne padlere med høy kompetanse og mye turerfaring. Kursansvarlig er Kristoffer Vandbakk fra Kajakk Nord og med-instruktører er Hege Suarez Eian fra Eian Fritid og Rudi Delsing fra Gyldenløve Kajakklubb.

Avhengig av antall deltakere vil vi engasjere flere instruktører.

Om en tur i kajakk langs norskekysten

Fredag kveld får vi besøk av Anders Thygesen fra Kajakkspesialisten, som deler sine erfaringer og viser bilder fra denne 3000 kilometer lange turen.

Om kursstedet - Camp Killingen

Kirkens Bymisjon i Drammen og DNT Drammen og Omegn driver Camp Killingen. Dette er en perle i Sandebukta i Oslofjorden. Med kajakk tar det ca. 10 minutter fra moloen ved Bjerkøya til Killingen. Her er det et flott hovedhus, et stort anneks med sengeplass til 50 personer, dusjer, toaletter og en undervisningssal. Rett utenfor døra er det masse vann å padle i. Her finner du informasjon om Camp Killingen.

Hva "koster" det å delta på dette kurset?

• I grunnen bare ditt engasjement og litt av din tid.
  • Du padler jo uansett og er en utadvendt og sosial person.
  • Kurset er kostnadsfritt for medlemmer i klubben.
  • Etter kurset bidrar du og er med og leder 3 turer i sesongen.
  • Det føles alltid godt å gi noe tilbake til andre.
  • Dette kurset er også en investering i din egen padleglede!

Noen praktiske detaljer før du komme på kurset:

• Kajakk og annet utstyr må du ta med selv.
  • Eller du kan leie en klubbkajakk til kurset.
  • Kurset forutsetter bruk av tørrdrakt.
  • Ta med tørrmat og drikke, samt noe å legge på grillen lørdag.
  • Det blir felles middag fredag.

Påmeldingsfrist

Gjennomføringen av kurset krever en del planlegging, blant annet med hensyn til logistikk. Vi vil derfor be de som er intresserte i å delta om å melde seg på helst så fort som mulig, senest innen 12. april 2017.

Velkommen på kurs!