Besteforeldretur til Mårbu

28. juni kl. 12:00
1. juli kl. 13:00
Fellestur, Fottur, Barnasturlag, Hyttetur

Denne turen er spesialdesignet for besteforeldre og barnebarn. La foreldrene få jobbe og ta med barnebarna til fjells!  På Mårbu er det barnevennlig turterreng, deilige stier og snaufjell opp bakken rett bak hytta. Hytta ligger flott til ved vannet Mårvann og området  inviterer til mye lek og moro.

Vi har med turledere som viser vei på tur og hjelper til med lek og aktiviteter. La barna få nye venner og besteforeldrene finner sikkert tonen med hverandre de også. Det blir varme senger innendørs og herlig mat servert på hytta. Ønsker noen å sove i telt eller under åpen himmel, er det mulighet for det.

Mårbu Turisthytte er en av våre betjente hytter og ligger øst på Hardangervidda.
Bil kan kjøres inn til Synken hvor det er parkerinsgplass.
Fra Synken tar vi båt inn til hytta.

Vi tilpasser turene og aktivitetene for barn fra 5 - 10 år, men alle er velkommen til å delta. Husk at besteforelderene har ansvar for egne barnebarn under hele oppholdet. Turlederne tilrettelegger for aktivitet store deler av dagen og legger opp til fine, fotturer hver formiddag. Men det blir også noe fritid. Kanskje noen besteforeldre er flinke til å fiske, spikke barkebåter eller har andre aktiviteter på lur som de gjerne deler med barna?

Dag 1 (tirsdag): Oppmøte Synken

• Oppmøte på Synken og vi tar båten over sammen
  • Middag
  • Kveldskos, spill og aktiviteter ute hvis det er en deilig sommerkveld.

Dag 2 (onsdag): Turdag

• Vi spiser frokost og lager niste niste
  • Vi drar på tur og er borte hele dagen. Vi legger opp dagen etter vær og vind.
    Vi tar gode pauser og har aktiviteter underveis på turen. Alle må ha med klær til å være ute uansett været, vannflaske og en dagstursekk til å bære det som trenges i løpet av dagen
  • Middag
  • Koselig kveld aktiviteter, spill og aktiviteter ute hvis det er en deilig sommerkveld.

Dag 3 (torsdag): Turdag

• Vi spiser frokost og lager niste
  • Vi drar på tur og er borte hele dagen. Vi legger opp dagen etter vær og vind. Kanskje også noen vil ta med fiskestang? Tenk så gøy om vi kunnne stekt fisk vel tilbake på Mårbu. Alle må ha med klær til å være ute uansett været, vannflaske og en dagstursekk til å bære det som trenges i løpet av dagen.

Dag 4 (fredag): Hjemreise

• Vi spiser frokost og lager niste
  • Avreise med båten
  • Vel hjem.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Medlem: voksen kr. 3500,-, barn kr. 2700,-
Ikke-medlem: voksen kr. 4000,-, barn: 3200,-

Ønsker du å bli medlem i DNT - sjekk ut linken. Medlemskap gir lavere pris på turer og har mange andre fordeler.

Prisen inkluderer tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting (dere må ha med eget sengetøy. Ikke sovepose!), båt tur/retur Synken og alle måltider, dvs. frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: middag. Siste dag: kun frokost + niste/termos.

Alle familier blir innlosjert på egne rom, men noen barn må beregne å ligge på madrass på gulvet.
Både besteforeldre og barnebarn må kunne gå i rolig tempo ca 10km på en dag på sti i ulendt terreng. Besteforeldre må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Adkomst:
Bil:
Rv. 37 mot Rjukan. Ved Mæl ta av rv. 364 mot Austbygdi. Ved Atrå ta av til Kalhovd, 33 km (bomvei) og videre til Synken. Store deler er på grusvei. Fra Synken med båt til Mårbu turisthytte

Buss: til Rjukan fra Oslo via Drammen og Kongsberg, eller fra Skien via Notodden. Videre med buss eller taxi til Synken.

Kart: Turkart Rauhelleren 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i DNT-butikken i Drammen.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Husk å ta med:

• Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær
  • Gode utekær
  • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
  • Tøfler/innesko
  • Det kan være lurt å ha med et ekstra sett ytterklær
  • Sengetøy/lakenpose. Ikke sovepose!
  • Badetøy og fiskestang hvis du har

Om våre turledere og aktivitetsledere
Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.

Mer informasjon vil bli sendt i forkant av turen.

Bli med og skap turminner for livet for deg/dere og barnebarna!

Turleder:

• Frøydis Neprud