Sommertur i vakre Aurlandsdalen og Skarvheimen

24. juli kl. 07:15
27. juli kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Turkatalogen2022, Myrdal, Flåmsbanen, Steinbergdalen, Geiteryggen, Aurladsdalen, Aurland

Har du en drøm om å gå Aurlandsdalen? Eller er dette en tur du gjerne går igjen og igjen? Å gå Aurlandsdalen fra Østerbø til Vassbygdi er en av de mest spektakulære turene du kan gå i Norge. Her får du fantastiske naturinntrykk fra start til slutt!

Nå har du muligheten til å bli med DNT Drammen og Omegn på en firedagers tur som blant annet inkluderer vandring i variert terreng, store naturopplevelser, sosialt samvær, trivelige turleder, tre overnattinger på to private steder og en DNT- hytte, og reise med Flåmsbanen og Bergensbanen.

Merk at å gå ned Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvant og i god fysisk form før du begynner.

Programmet dag for dag:

Dag 1, søndag 24. juli Geiteryggtunnelen – Steinbergdalshytta
ca. 13 km/4,5 t

Oppmøte på Cirkle K ved Drammen busstasjon i god tid før klokka 07.30.
Avreise med buss fra Drammen klokka 07.30 til Geiteryggtunnelen. Ankomst ca. 12.30.

Ca. 3 km. lett gange på grusvei til Geiterygghytta. Opp mot nord og ned igjen til stidelet til Steinbergdalen før Rossdalen. Ned til Rossdøla som krysses på sommerbru. Videre nordover og ned til Breibakka og over på sommerbru. Nydelig utsikt over Steinbergdalen når man kommer inn i Stemmedalen. På skrå ned dalsiden og over Tverrelvi på helårsbru og bort til den private Steinbergdalshytta.
Ankomst ca. 17.00.
Vi finner soveplassene våre og litt senere nyter vi en deilig middag av lokale råvarer. Etter middag samles vi til litt informasjon om turen videre og for å bli litt kjent med hverandre.

Dag 2, mandag 25. juli Steinbergdalshytta - Aurlandsdalen Turisthytte  ca. 10 km/3,5 t.
(merket som krevende tur pga. terrenget)

Vi er klare for dagens etappe etter en god frokost. Turen i dag er ikke så lang, men terrenget er krevende. Vi tar oss god tid og koser oss med flott utsyn utover Stemmedalen og senere selve Aurlandsdalen. Vi går opp i skråningen nord for hytta og videre i lia høyt oppe i dalsiden. Øyestølgrovi og Storagrovi krysses på helårsbruer. Bratt ned til Grøna og over elven på helårsbru, opp forbi Grønestøl og bratt ned til veien som følges det siste stykket til Østerbø.
Aurlandsdalen Turisthytte er en stor DNT- hytte, men likevel koselig og med hyggelig betjening.
Vi bor på sovesal eller 4-/6- mannsrom.

Dag 3, tirsdag 26. juli DNT Aurlandsdalen turisthytte – Vassbygdi, ca. 18 km/7 t.
(merket rød pga. lengde/terreng)

Etter en tidlig frokost og smøring av niste, gjør vi oss klar til turens høydepunkt.
De som ønsker det kan få transportert sin store tursekk ned til Vassbygdi, og dermed bare gå med en lett dagstursekk. Vi anbefaler å ta med turstaver for å avlaste knærne. Turen begynner slakt, og etter noen kilometer deler stien seg. Vi velger stien langs elva og Vetlavatnet. Utsikten nedover den frodige og dramatiske dalen er fenomenal. Videre går turen nedover og veksler mellom bratt ur, kløvsti og slake partier langs den turkise, klare elven. Vi vil bruke god tid og stoppe for å nyte på utsiktspunktene. Vi tar også en avstikker for å oppleve Vetlahelvete, et flott naturfenomen. Videre nedover går vi forbi Sinjarheim, en gammel nedlagt fjellgard, og den vesle laftede stua Almen som er bygget under en stor steinheller.
Ved turens slutt kommer vi til Vassbygdi og her møter vi veien. Her er det en servicestasjon som tilbyr både varm og kald drikke og lett mat.
Vi tar buss herfra ca. 18.30 til Flåm og tar inn på Heimly pensjonat.

Dag 4, onsdag 27. juli Hjemreise med Flåmsbanen til Myrdal og derfra med Bergensbanen til Drammen.

Avreise Flåm klokka 9.00 med Flåmsbanen til Myrdal ankomst 9.55.
Avreise Myrdal  kl 10.05 og forventet ankomst Drammen ca 14.27

Det er 12 deltakerplasser på turen.
Turen ledes av 2 erfarne turledere som har gjennomført DNTs Sommerturlederkurs.
Turen risikovurderes mtp terreng, vær og føre i det aktuelle tidsrommet.
Alle deltakere kontaktes i forkant av turen.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca. 3 km/t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Overnatting:
Sovesal/4-6 mannsrom

Alle hyttene er betjente hytter, og det serveres deilig mat av lokale råvarer. Det er også mulighet for kjøp av enkelte toalettartikler, sjokolade, drikke mm.

Pakkeliste:
Riktig pakket sekk bør ikke veie mer enn 6-8 kilo.
Lakenpose og putevar (sengetøy kan leies på hyttene)
Ulltøy inkludert lue og votter
Yttertøy som tåler vann og vind
Fjellstøvler (+ gjerne gamasjer for å beskytte støvler og bukse)
Solkrem og solbriller
Innesko/sokker
Toalettartikler inkl. håndsprit, gnagsårplaster, personlige medisiner/smertestillende
Termos og drikkeflaske/camelback
Ørepropper er lurt!
Dagstursekk hvis du ikke ønsker å gå med sekken ned Aurlandsdalen
Gjerne kart over området hvis du ønsker å følge med hvor du er.
Anbefalt kart: Aurlandsdalen fra Nordeca

Se også UT.no for informasjon om rutene.
Se ellers Pakkeliste for sommerturen (ut.no)

Pris inkluderer overnatting, alle måltider unntatt dag 1 (bare middag) og dag 4 (bare frokost), all transport og turledelse.
Pris: DNT-medlem       : kr. 5.450,-
        ikke DNT-medlem: kr. 5.950,-

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Gradering av turen: Rød/krevende
Sommerfjellet kan by på utfordrende vær, men også nydelig sommervarme. Turene kan bli mer krevende enn antatt hvis dårlig vær. Turen kan legges om hvis været gjør at det er nødvendig.

For spørsmål, veiledning eller om du lurer på turen, er du velkommen til å besøke Turbutikken til DNT Drammen og Omegn i Gågata i Drammen sentrum.

Viktig informasjon:
Les gjerne Viktig informasjon om fellesturer sommer. før du melder deg på turen.

Turen ledes av DNT-utdannede turledere som leder turen på frivillig basis.
Turlederne behersker norsk og engelsk.

Turledere:

• Kaja Elisabet Varden