Avlyst: Klatrekurs naturlig sikring - Drammensområdet

Kurs

Fra dato
6. mai kl. 17:00
Til dato
8. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Naturligsikring, Fjellklatring
Arrangører
DNT Drammen og Omegn, Den Norske Turistforening , DNT fjellsport
Dette arrangementet er over!

Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik at du får et godt og riktig grunnlag for å utvikle deg videre. På dette kurset vil vi lære deg å plassere naturlige sikringsmidler, lede enkle ruter på egne sikringer og rappellere over flere taulengder. Vi benytter klippefelt rundt Drammens- og Røykenområdet. 

 

PROGRAM

Oppmøte fredag ettermiddsg kl. 17.00 og kursslutt ca. kl. 21.00

Oppmøte lørdag og søndag kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00

 

INNHOLD:

Deltakerne skal gis gurnnleggende opplæring i bevegelses- og sikringsteknikk, taulagsrutiner, kommunikasjon og sikkerhet. Deltakerne skal etter kurset være i stand til å klatre trygt som andremann, å følge som toer på friklatreruter i det miljøet kurset er lagt opp i, og øve på å lede egne ruter med topptaubackup. Kurset skal også gi deltakerne grunnlag for å kunne begynne å lede ruter på naturlige sikringer etter at de har samlet mer erfaring.

 

Formål med kurset og læringsmål

Kurset skal gi deltakerne en inspirerende anledning til å oppdage gledene ved å klatre ute, og det skal vise en vei til å klatre på en sikker og naturvennlig måte.

Etter kurset skal du som deltaker

  • Kunne utføre sikringsarbeid med taubrems
  • Kjenne til taulagsrutiner ved klatring over flere taulengder og hensiktsmessig utstyr
  • Kjenne til alpine farer ved fjellklatring og være bevisst nødvendig sikkerhetstankegang
  • Kunne utføre sikringsarbeid med naturlige sikringsmidler
  • Kunne utføre rappell på en sikker måte

Generell informasjon:

Pris:

Kr 2500,-

Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT. 

 

Kurspakken inkluderer: instruksjon

Deltakerne må selv ordne med transport til kursstedene. Deltakerne bor hjemme eller ordner overnatting selv. Det er fine forhold for overnatting i telt ved klippen. Ta kontakt  for mer info om dette!

 

 

Maks antall deltakere: 5 (pluss 1 instruktør)

Annet:

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før kursstart. Der står det blant annet hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til denne.

Informasjon om oppmøtested og tidspunkt sendes ut i forkant av kurset. 

Ta med en god matpakke, godt med klær og nok drikke til aktive dager i fjellveggen. Vi gjennomfører kurset uansett vær (med unntak av storm).

 

Forkunnskaper:

Dette er et innføringskurs i bruk av naturlige sikringer. Du trenger ingen erfaring med dette, men må ha brattkort. Det er en fordel om du har noe klatreerfaring utendørs, men ikke et krav. Dersom du er helt nybegynner anbefaler vi et nybegynnerkurs i klatring. 

Deltakere skal være minst 16 år. For deltakere under 18 år forutsettes foresattes samtykke.

Gradering: Middels

 

Utstyr:

Deltakere må stille med klatresko, klatresele og hjelm (hjelm bør være maks 6 år gammel og klatresele maks 10 år gammel). Deltakeravgiften dekker alt annet nødvendig klatreutstyr, men ta gjerne med ditt eget utstyr om du har.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Leie av utstyr:

Hjelm og klatresele kan leies av DNT. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Dersom du har hjelm og klatresele trenger du ikke å leie utstyr.

Kart og ruteinformasjon:

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Drammens arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Drammen og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves? Vennligst kontakt Silje Maurtveten: siljem@viken.no

Instruktører og turledere:

Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Silje Maurtveten