Skitur Hardangervidda med sola i ansiktet hele veien

31. mars kl. 08:00

Drømmer du om å oppleve en skitur i vinterfjellet med trivelig turfølge og overnatting på turisthytter, er dette turen for deg.
Om du ønsker kan du få gode tips om veivalg med kart og kompass i vinterfjellet underveis. Spennende, nyttig og lærerikt for senere fjellturer.
Hver kveld etter middag evaluerer vi dagens tur og planlegger neste dags tur.

PROGRAM:
Dag 1 - torsdag 31.mars:

Drammen - Geilo/Dyranut - Sandhaug (betjent), ca 20 km
Oppmøte utenfor hovedinngangen til Drammen jernbanestasjon 20 minutter før avreise. Vi reiser med Bergenstoget kl. 09:00 fra Drammen til Geilo, med ankomst kl. 11:53. Herfra tar vi maxitaxier videre til Dyranut på Hardangervidda, hvor vi tar på oss skiene og setter kursen mot Sandhaug turisthytte.
Det er ca 20 km i lettgått terreng. Vi kommer fram til en god middag på en betjent hytte.
Husk å ta med niste og drikke til turen.

Dag 2 - fredag 1.april:
Sandhaug – Litlos (betjent), ca 24 km
I litt mer kupert terreng fortsetter vi sørover til Litlos. Vest for oss ligger Hårteigen, som er en av de høyeste toppene på Hardangervidda. Den fikk sin karakteristiske form etter en kollisjon mellom Norge og Grønland for omkring 400 mill. år siden.

Dag 3 - lørdag 2. april:
Litlos – Hellevassbu (selvbetjent), ca 18 km
Dette er også en noe kupert trase med høyeste punktet på 1.350 moh. Er føret og været med oss, kan de som ønsker gå til Sandfloegga som er den høyeste toppen i Hardangervidda nasjonalpark.

Dag 4 - søndag 3. april:
Hellevassbu – Haukeliseter, ca 22 km
Vi går til Haukeliseter, hvor vi skal ta Haukeliekspressen tilbake til Drammen.
Denne dagen består av noen slake oppoverbakker, over vann og fine nedkjøringer.  Vi får en fin avslutning på turen med fjelltopper å se underveis i dag også.
Bussen går fra Haukeliseter kl. 16:15 med ankomst Bangeløkka i Drammen kl. 20:55.

Med forbehold om endring i programmet.

Generell informasjon:
Det er fire krevende dager hvor du må bære med deg alt du trenger, ha gode skiferdigheter, fjellski og utstyr som vinterfjellet krever. Du må synes det er hyggelig å gå på tur med andre turfolk. Vi turledere skal gjøre dette til en trygg tur med flotte, minnerike opplevelser på Hardangervidda vest, som har mye natur å by på.

Vanskelighetsgraden avhenger av værholdene.
Du må ha godt fjellutstyr og ha erfaring fra å gå på ski med ryggsekk i høyfjellet, og du må kunne gå dagsetapper på ski i 8 -10 timer.
Les om Gradering av turene her.
Denne turen graderes til "Krevende/rød"

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter.
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler og staver med trinser.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Ha med vindsekk og spade.

Informasjonsmøte:
Alle påmeldte blir invitert til et informasjonsmøte onsdag 23. mars kl. 18:00 i DNT Drammens lokaler i Nedre Storgate 10 i Drammen (inngang fra Schwenckegata). Her blir vi litt kjent med hverandre, gjennomgår dagsetappene, det blir gitt utstyrs- og pakketips og anne nødvendig informasjon. Du får selvfølgelig mulighet til å stille spørsmål denne dagen.

Kart:
Nordeca
Hardangervidda 1: 50 000
Haukeliseter 1: 50 000

Ta kontakt med Turbutikken i Gågata i Drammen sentrum, om du ønsker tips til turen, utstyr eller kart.

Turledere:
Christine Hægstad (mob.tlf.: 952 02 044) og Eivind Kjølsrød (mob.tlf.: 918 08 369)

Pris:
DNT-medlem: 4400 kroner
Ikke medlemmer: 4900 kroner

Bli medlem her

Turpakken inkluderer:
overnatting, 2 turledere, transport og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Ved behov for spesialkost, gi beskjed ved påmelding!

Les mer om hyttene her:
Sandhaug
Litlos
Hellevassbu

Ved påmelding godtar du DNT-s vilkår for turdeltakelse.

Turledere:

• Eivind Kjølsrød