Avlyst Finnemarka på langs med DNT ung (16-30 år)

Fellestur

Fra dato
22. oktober kl. 18:00
Til dato
24. oktober kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Soveute, Dntung
Arrangører
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med å gå Finnemarka på langs en helg! En uforglemmelig tur i et område der du garantert vil kjenne på at du er langt utenfor allfarvei, men likevel nære der du bor.

Finnemarka er det store skogsområdet overfor Drammen, det store skogsområdet strekker seg fra Drammen til Tyrifjorden. I luftlinje er dette ca 30km. 

Finnemarka på langs er en krevende og lang tur, der store avstander skal tilbakelegges alle dagene. Turen er ca 35 km lang. Passer for 16-30 år.

Dag 1 (fredag): Oppmøte ved Landfalltjern kl. 18.00, deretter går turen mot Eiksetra. Det blir tidlig mørkt, så vi må se ann hvor langt vi kommer. Sannsynligvis blir det overnatting ved Goliaten. Dette er ca 5km.

Dag 2 (lørdag): Målet for dag 2 er Nordsneisa, i nærheten av Nykjua. Når vi kommer til Eiksetra vil det være en grusvei vi kan følge hele veien dit, mesteparten av dagen vil gå med til gåing.

Dag 3 (søndag): Målet for dag 3 er Gulsrud, forhåpentligvis via Breiliflaka. Vi blir nødt til gå på kompasskurs fra Nykjua og opp til De pene tjerna, dette blir et noe bratt parti , deretter følger vi Stien bort til Breiliflaka. Så begynner nedstigningen ned til Gulsrud, her er det bratt og kronglete. Vi regner med å være på Gulsrud rundt kl. 18.00 og tar felles transport tilbake til Drammen sentrum.

Oppmøtested og tid: Oppmøte ved den borteste parkeringsplassen ved Landfalltjern 22. oktober,  klokka 18.00. Turleder vil ha på seg rød vest.

Overnatting: Sove ute i telt / hengekøye. Det kan bli kaldt, så god sovepose og liggeunderlag er viktig.

Mat: Vi ordner felles middag lørdag, utover dette må hver deltaker sørge for å ha med seg nok mat til de andre måltidene. Vi skal gå langt, så mat er viktig. Varmt vann kan vi også ordne til alle måltidene.

Transport: Deltakerne kommer seg på egenhånd opp til oppmøtested ved Landfalltjern. Felles transport hjem på søndag fra Gulsrud, med buss/maxitaxi til Drammen sentrum.

Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken.

  • Klær etter vær
  • Telt eller hengekøye
  • Sovepose, helst med komfortgrense under 0.
  • Liggeunderlag
  • Mat
  • Vannflaske
  • Hodelykt

Turledere:
Vegard Geicke - tlf. 48090891
Mats Herman Hoelstad - tlf. 41549307

Kontakt turlederne ved sprøsmål om turen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mats Herman Hoelstad
  • Vegard Geicke