Telttur Finnemarka på langs med DNT Fjellsport

24. september kl. 15:00
Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Dntfjellsportdrammen, Finnemarka
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)

Finnemarka er et skogområde på rundt 430 kvadratkilometer som er avgrenset av Tyrifjorden i nord, Lierdalen i øst og bebyggelsen langs Drammenselva i vest og sør. Finnemarka er delt mellom kommunene Modum, Lier, Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker.

Turen vi skal gå begynner i nord, nærmere bestemt fra Gulsrud ved Tyrifjorden i Modum. Vi begynner med en del stigning opp mot Breiliflaka, der vi etter hvert kommer inn på blåmerket sti. Vi følger denne hele veien gjennom marka, forbi mange vakre tjern og flotte utsiktspunkter. Her er det mange muligheter til å få seg et bad, og om du ønsker å fiske kan fiskekort kjøpes på inatur.no (Søk på «Fellesfiskekort for Finnemarka»)

Vi starter fredag ettermiddag og har to overnattinger i telt underveis, før vi ender opp på Bragernes torg søndag ettermiddag.

Turen er krevende, mest på grunn av man må bære med seg alt av mat og utstyr for hele helgen. Totalt skal vi gå ca 5 mil og overnattinger legges inn der det passer.

Buss fra Drammen til Gulsrud (bussbytte fra Vikersund).
Alle tar med seg egen mat og personlig utstyr.
Fellesutstyr avtales nærmere.

Praktisk informasjon:

• Dato: 24. – 26.sept - 2021
  • Vanskelighetsgrad; Krevende
  • Turområde: Finnemarka
  • Kart: Finnemarka 1:50 000, Nordeca
  • Transport: Buss Drammen – Vikersund - Gulsrud som betales av hver enkelt
  • Oppmøte: Fredag ettermiddag – Buss 100 (Hønefoss via Horgen) Kl 15.09 fra Bragernes torg
  • Pakketips/pakkeliste: Se DNT pakkeliste for sommerturer med telt
  • Pris: DNT medlem 50 kr
            Ikke DNT medlem 100kr

Trenger du tips og råd om turen, kart eller hjelp med utstyret er du velkommen til Turbutikken til DNT Drammen og Omegn i Gågata i Drammen sentrum.

Turledere:

Ellen Slotte, Mob: 97573361