Sykkeltur langs vakre Vestfoldkysten

14. juni kl. 08:00
16. juni

Dag 1:
Vi starter turen om morgenen fra Drammen og møtes på Strømsø torg ved jernbanestasjonen. Vi tar veien om Sande, Holmestrand, Nykirke og Horten før vi når dagens endepunkt, Åsgårdstrand. Overnatting 4skjer på Grand Hotel Åsgårdstrand.

Det er noe grusvei mellom Horten og Ågårdstrand (Kyststien) og den nedlagte jernbanen mellom Sande og Holmestrand.

Turen er lettsyklet og er ca. 63 km lang.

Dag 2:
Starter fra Åsgårdstrand om morgenen og følger kysten via Slagentangen til Husvik rett før Tønsberg. Her tar vi en liten båt over sundet til Husøy, og fortsetter over Føynland og Nøtterøy til Tennvik, hvor vi tar båten til Veierland. Her tar vi en runde på alle småveiene, før vi fortsetter med båten over til Enge. Sykler via Gogstadhaugen og avslutter i Sandefjord. Her overnatter vi på Hotel Kong Carl.

Turen er lettsyklet og er ca. 45 km. På Veierland er det bare grusveier.

Dag 3:
Fra Sandefjord sykler vi langs sjøen mot Jotun fabrikker og stikker deretter inn i landet før vi tar avstikkere ned til Kjerringvik, Ula og Ølbergholmen.

Vi ender opp i Larvik, og tar toget tilbake til Drammen.

Denne turen noe kupert på enkelte strekninger, men stort sett lettsyklet. Distansen er ca. 52 km. Noe grusvei og sti mellom Kjerringvik og Ølbergholmen.

Reisemåte:

Tog fra Larvik tilbake til Drammen.

Måltider:

Frokost inntas på overnattingsstedene. Vi tar med lunsjpakker fra hotellene og kjøper drikke underveis. Middag spiser vi på hyggelige restauranter der vi overnatter.

Overnatting:

Dag 1: Grand Hotel i Åsgårdstrand.

Dag 2: Hotel Cong Carl i Sandefjord.

Sykkel:

Vi benytter egne sykler å tar med egen bagasje.
Du må selv ha sykkel og utstyret som kreves for evt. reparasjoner.
Du må selv kunne frakte med sekk med utstyret du trenger til turen.

Pris:
DNT medlem: 400 kroner
Ikke DNT medlem 600 kr

Prisen dekker veiledning og  turledelse.
Deltakere betaler selv for opphold på hotel ved utsjekk, togbillett og båtbillett.

Turleder: Terje Liveng

Se på bildene fra turen gjennomført i 2020 samt kartutsnitt over dagsetappene.

Ønsker du tips og råd, samt se på kartet over ruta er du velkomen til Turbutikken vår i Gågata/Schwenckegata i Drammen sentrum.
Åpningstider 10-17 ( 18 på torsdager og 15 på lørdager)

Turleder:

• Terje Liveng