Ekspedisjon Hardangervidda 7-12 år med familie

5. juli kl. 12:45
9. juli kl. 14:00
Arrangører
DNT Drammen og Omegn, Barnas Turlag Drammen , DNT Asker Turlag , DNT Ringerike , DNT ung Drammen , DNT ung Holmestrand , Holmestrand og Omegn Turistforening , Solheimstulen Turisthytte
Hardangervidda (se kart)
Barnas Turlag Fjellturer

Ta med barna på en skikkelig hytte-til-hytte ekspedisjon, barna får turfølge med nye venner og pappaene får oppfylt sin turdrøm - kanskje også mammaene. En god fellesopplevelse og minner for livet. Vi skal kose oss på tur, ta med badetøy og fiskestang, så tar vi nødvendige barnevennlige stopp. På vidda er det mange vann og mye fisk! På Rauhelleren blir det en ekstra overnatting, mulighet for å kjøre båt, gå topptur og kanskje fiske mer. Turen er for barn fra 7-12 år med voksenfølge.

Ekspedisjonen besøker koselige turistforeningshytter på vidda. Vi er innom Stigstuv som er privat og DNT Drammen sine egne hytter Rauhelleren og Mårbu.

Vi tilpasser tempoet og aktivitetene for barn fra 7-12 år, men barn er forskjellige og det viktigste er at deres barn greier distansen mellom hyttene der den lengste er på 21 km mellom Rauhelleren og Mårbu. Barn har ofte mer krefter i flokk og følge, men det er likevel viktig at de har motivasjon og vi skal gjøre vårt beste underveis for at dette blir en morsom tur.

Dag 1 (mandag): Ankomst Stigstuv
Turlederne møter detakerne på Geilo stasjon når toget ankommer.
Det blir buss helt til Tinnhølen og derfra går vi til Stigstuv hvor vi spiser deilig midda og overnatter.

Dag 2 (tirsdag): Stigstuv -  Rauhelleren
Etter frokost blir det avmarsj mot Rauhelleren. Vi forlater Stigstuv og går retning Rauhelleren.Etappen er på 15 km.
På Rauhelleren venter hestene Ola og Emil på oss og flere av de ander dyrene på tunet.
Deilig middag på Rauhelleren, brettspill og aktiviteter på kvelden.

Dag 3 (onsdag): Overligge dag på Rauhelleren
Vi koser opp på Rauhelleren hele dagen. Vi kan enten bli kjørt over vannet og gå en topptur.
Vi kan prøve fiskelykken. Vi kan ri, være med å mate dyrene, dra ut og fiske eller bade.
Eller vi kan bare kose oss rundt hytta, hvile litt, leke og ha morsomme aktiviteter.
Deilig middag på kvelden, brettspill og aktiviteter på kvelden.

Dag 4 (Torsdag): Rauhelleren - Mårbu
Dette blir ekspedijsonens lengste etappe på 21 km. Fra Rauhelleren strekker stien seg lang og solid vestover. Den innbyr til en ekstra titt i kikkereten, en ekstra stopp ved en stor hengebru (kanskje er det fuglereder i brua - se etter). Kanskje ser du ruiner, kanskje finner du en utsikt"topp", kanskje noen sjeldne fjellplanter eller dyreliv. Følg nøye med på turen, det er mye å se etter.

Dag 6 (fredag): Hjemreise
Frokost og smøring av nistepakke og være med dyrene på Mårbu.
Avreise kl 10.30 med båt over Mårvatn og vi setter opp en buss fra Synken til Rjukan, Kongsberg, Drammen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Medlem: voksen kr. 3.900,-, barn (opptil 12 år) kr. 2.800,-
Ikke-medlem: voksen kr. 4.400,-, barn: 3.300,-

Prisen inkluderer turledere, overnatting, (sengetøy på hyttene er inkl.) og alle måltider, dvs. frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag (med unntak av første dag hvor første måltid er middag på Heinseter og siste dag hvor siste måltid er frokost og nistepakke på Mårbu), båttransporter og buss til Rjukan.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Adkomst:
Oppreise: med tog fra Drammen til Ustaoset, herfra med lokalbuss til Halne Fjellstue. Brygga ligger rett nedefor fjellstua. Oppmøte er 12.45 og dette korresponderer med lokalbussen.
Hjemreise: Båt over Mårvatn og vi setter opp en buss.

Kart: Turkart Rauhelleren 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i DNT-butikken i Drammen.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Husk å ta med:

• Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær
  • Uteklær/turklær
  • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
  • Tøfler/innesko
  • Det kan være lurt å ha med et ekstra sett ytterklær og gummistøvler til fjøsstellet.
  • Badetøy og fiskestang hvis du har

Om våre turledere og aktivitetsledere
Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere fra Barnas Turlag i Drammen. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.

Mer informasjon om turen og pakkeliste vil bli tilsendt i forkant av turen.

Bli med og skap familieminner for livet!

Ekspedisjon Hardangervidda 7-12 år med familie