NF alpint grunnkurs skred

DNT Drammen og Omegn, DNT Fjellsport Drammen
Skarvheimen (se kart)

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT.

Beskrivelse av kurset:
NF Alpint grunnkurs skred er en del av Norsk Fjellsportforums (NFs) nye utdanningsstige i skredkunnskap. Du kan lese mer om skredstigen her.
Alpint grunnkurs er for deg som kjører offpist, går toppturer og som kjører rando eller telemark.

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd blir en naturlig del av kurset. Kurset retter seg mot vurdering av skredfare ved lagdelt vintersnø, og deltakerne får en innføring i metoder for å undersøke snødekket og stabilitet, samt i kameratredning ved snøskred.

Oppmøtested og tidspunkt:
Kurset starter fredag 22. januar kl 10:00 på Tyinstølen. Alle deltakere må da være klare med ski og annet utstyr som kreves under kurset (se lenger ned i kursbeskrivelsen for en oversikt over hva du må ha), samt mat og drikke og varme klær, siden vi skal være ute hele dagen.

Vi har booket hytta fra torsdag, så det er mulig å reise opp kvelden før for de som ønsker det. Det er alt innbakt i kursavgiften, så vil ikke koste ekstra.

Kurset avsluttes på søndag ca. kl. 16.

Målgruppe
Dette kurset er relevant for deg som forholder deg til terreng der snøskred kan forekomme, for eksempel i forbindelse med toppturer på ski. Deltagere må stille med telemark- eller randonneski, og ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.

Utstyr: Alle deltakere stiller med spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Husk feller. Kan også være en fordel med blyant og papir for å ta notater.

Det vil være mulig å låne skredsøker, søkestang og spade fra instruktør, men alle som tenker å drive med alpin skiførsel bør ha dette.

Overnatting: Vi har leid oss inn på Tyinstølen fra 21. til 24. januar.

Kart/veibeskrivelse se her

Nettside: https://ut.no/hytte/101089/tyinstlen-turisthytte

Mat: Den enkelte deltaker tar med det han/hun trenger av mat til alle dager. Ta også med bars, kjeks, lefse etc. som energipåfyll mellom måltidene.

Transport: Deltakerne organiserer transport selv.

Litteratur:

Pris: Kr 2600 for medlemmer
         Kr 3000 for ikke-medlemmer.
Prisen inkluderer kursavgift og overnatting. Deltakere står  for reiseutgifter og mat selv.

Turkart:
0056-Besseggen (Norges-serien 1:50 000)

Kontakt:

- Spørsmål om det faglige, kontakt kursleder: Jørgen Moland: Mobil 91785793 / jmo@tryggavnatur.no

- Praktiske spørsmål, kontakt Frode Abbedissen 91152695 / froabb@hotmail.com

NF alpint grunnkurs skred

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger i forhold til skred? Da er dette skredkurset for deg. Vi fordyper oss i snø, veivalg og gruppedynamikk. ...

Turleder:

• Frode Abbedissen