NF alpint grunnkurs skred

DNT Drammen og Omegn, DNT Fjellsport Drammen
Skarvheimen (se kart)

Smittevern

Kurset arrangerers i henhold til de råd og påbud myndinghetene har fastsatt for det aktuelle tidsrommet, samt DNTs generelle retningslinjer for smittevern. Kursdeltagerne bes om å sette seg inn i disse.

Beskrivelse av kurset:
NF Alpint grunnkurs skred er en del av Norsk Fjellsportforums (NFs) nye utdanningsstige i skredkunnskap. Du kan lese mer om skredstigen her.
Alpint grunnkurs er for deg som kjører offpist, går toppturer og som kjører rando eller telemark.

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd blir en naturlig del av kurset. Kurset retter seg mot vurdering av skredfare ved lagdelt vintersnø, og deltakerne får en innføring i metoder for å undersøke snødekket og stabilitet, samt i kameratredning ved snøskred.

Oppmøtested og tidspunkt:
Kurset starter kl. 10.00 fredag 5. mars. Oppmøtested Ulsåkstølen. Alle deltakere må da være klare med  ski og annet utstyr som kreves under kurset.

Vi anbefaler deltagerne å reise opp torsdag slik at vi kommer igang til avtalt tid. Hytta er booket fra torsdag og inngår i kursavgiften.

Kurset holdes i all hovedsak utendørs.

Kurset avsluttes på søndag ca. kl. 16.

Målgruppe
Dette kurset er relevant for deg som forholder deg til terreng der snøskred kan forekomme, for eksempel i forbindelse med toppturer på ski. Deltagere må stille med telemark- eller randonneski, og ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.

Utstyr du må ha med:

• Klær som holder deg varm og tørr gjennom hele dager utendørs.
  • Spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet).
  • Grunnleggende førstehjelpsutstyr
  • Liggeunderlag, vindsekk.
  • Kart og kompass, gjerne med klinometer (helningsmåler).
  • Randoné, Telemark eller kraftige fjellski med feller.
  • Blyant og papir for å ta notater.
  • Utstyret kan også kjøpes i DNT Turbutikken i Drammen.

Overnatting: Vi har leid oss inn på Ulsåkstølen fra 4. til 7. mars.

Kart: https://kart.gulesider.no/?c=60.867409,8.709219&z=16&l=aerial&q=%22Skifervegen,%208,%20HEMSEDAL%22;233448253;geo

Nettside: https://www.hemsedal.com/no/A/Ulsakstolen/Ulsakstolen-Fjellstugu/

Mat: Den enkelte deltaker tar med det han/hun trenger av mat til alle dager. Ta også med bars, kjeks, lefse etc. som energipåfyll mellom måltidene.

Transport: Deltakerne organiserer transport selv.

Litteratur:

Pris: Kr 2600 for medlemmer, 3000 kr for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer kursavgift og overnatting. Deltakere står  for reiseutgifter og mat selv.

Turkart 1:50 000

Nordeca -10048 Hemsedal (Norges-Serien)
Nordeca -3022 Topo 3000

Kontakt:

- Spørsmål om det faglige, kontakt kursleder: Stig Anton Hordvik: stig.hordvik@gmail.com

- Praktiske spørsmål, kontakt Frode Abbedissen 91152695 / froabb@hotmail.com.

NF alpint grunnkurs skred

Ønsker du grunnleggende kunnskap om skredsikkerhet i alpint terreng? Da er dette skredkurset for deg. DNT Fjellsport Drammen inviterer til en helg der vi fordyper oss i snø, veivalg og gruppedynamikk. Smittevern ...

Turleder:

• Frode Abbedissen