Friluftsleir for ungdom på Eiksetra

15. juli kl. 09:00
16. juli kl. 18:00
Barn, Ungdom

Har du lyst å tilbringe aktive, spennende og lærerike dager ute i friluft i sommerferien?

Da håper vi at du blir med på friluftsleir med DNT Drammen og Omegn på Eiksetra i Lier.

På leiren vil du få prøve mange forskjellige aktiviteter.
Det blir padling med kano, fisking, bading, etablering av  leir, orientering, turer, matlaging på bål og masse  lek og moro!

Det blir satt opp busstransport fra Drammen bussstasjon og Lierbyen sentrum.
Bussen går kl. 9:00 fra Drammen busstasjon og 9:15 fra Lierbyen sentrum til Eiksetra i Lier.

Den første dagen oppholder vi oss ved gardsjøvannet og padler kano, svømmer, fisker og koser oss ved vannet. Vi sover ute  ute i telt eller hengekøye så ta med eget utstyr. Har du ikke kan du låne fra Skattkammeret i Drammen eller BUA i Lier.

Den andre dagen går vi en tur til Storsteinsfjellet eller Skimten. To hester følger med oss opp og de som vil får muligheten til å ri. Når vi kommer fram finner vi en fin leirplass, setter opp hengekøye og koser oss med niste og diverse leker. Vi avlutter ved Eiksetra kl. 18:00 og reiser hjem med buss.
Mat:
Deltagerne tar med matpakke til lunsj første dag. Vi lager felles middag med herlig dessert ute så gi beskjed om du har matallergi eller andre hensyn vi må ta. Det blir også servert frokost, lunsj og middag dagen etter i tillegg til frukt og nøtter som mellommåltider hver dag.

Sikkerhet:
Lederne har nødvendig kompetanse innen livredning i vann, førstehjelp og risikovurdering samt politiattest.  Av sikkerhetsmessige årsaker må deltagerne bruke flytevest under aktivitetene i vann. Ta med egen flytevest hvis du har. Hvis ikke har vi til utlån.

Pris: kr. 500 for ikke medlemmer og 250 for medlemmer,- Har du trang økonomi trenger du ikke betale for friluftsskolen. Det  holder at du bare skriver i kommentarfeltet ved påmelding at du ikke ønsker faktura. Denne informasjonen vil ikke bli lest av andre enn den som behandler påmeldingene og vil være taushetsbelagt.
Kurset er kun for medlemmer. Medlemskap opptil 13 år koster 135 kr og over 13 år koster det 220 kroner for hele året. Du kan tegne medlemeskap via denne linken:

Leiren sponses med midler fra Sparebankstiftelsen DNB

Mer informasjon vil bli sendt ut noen dager før leiren til de påmeldte.

Friluftsleieren skal være et positivt og spennende og lærerikt ferietilbud for barn og ungdom, primært mellom 12–17 år og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner.

Husk å informere om følgende ved påmelding: Matallergi eller noen sykdommer vi bør kjenne til. Vi har ikke lov til å tilby smertestillende til den som måtte trenge det. Tror du du kan ha behov for det må du ta med selv.

Pakkeliste:

• Telt eller hengekøye. Tar du med hengekøye må du også huske tarp og myggnett
  •  Liggeunderlag
  • Sovepose
  • Dagstursekk for turen dagen etter.
  • hodelykt
  • en varm jakke eller ullgenser
  • toalettsaker
  • ekstra par med sokker