Hengekøyetur til Finnemarkas høyeste topp med DNT Ung (16-30 år)

10. oktober kl. 12:20
11. oktober kl. 18:30
Fellestur, Fottur, Ungdom, Marka, Hengekøye
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Lengter du også ut i skogen og opp i trærne? Har du behov for å miste bakkekontakten og komme deg bort fra hverdagens mas og jag? Fortvil ikke, vi har løsningen! Velkommen til Hengekøyetur til høyeste topp i Finnemarka.

Dag 1 - Turstart

Turen starter ved inne på togstasjonen kl 12.20  Se etter turleder i rød jakke. Etter en hilserunde går for å ta toget til Vikersund (som går kl 12.38). Her møter vi resten av deltakerne. Herfra går ferden inn i Finnemarka for å finne den høyeste toppen i marka: Breiliflaka. Det er ca 10km fra Togstasjonen herifra.

Dag 2 -Søndag

Ut av køye og samling til frokost. Deretter begynner vi på hjemveien og reiser kollektivt motsatt vei. Turen avsluttes i Drammen. Toget frå Vikersund går kl 17.53

Turen baserer seg på at deltakerne har egen hengekøye. Men om de ikke har ta kontakt så skal vi se hva vi kan ordne.

NB! Deltakerne må betale reisen selv. Kan kjøpes i Vy-appen.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon

Kr 200,-. Prisen inkluderer middag, utstyrsleie og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kr. 100,-.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Finnemarka 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter/Turbutikk

Pakkliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre.

Medlemskap i DNT Drammen og Omegn

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Bli medlem i DNT!

Smittevernregler for deltakere på våre turer, kurs, aktiviteter og arrangement:

- Turlederen har ansvar for at regler og retningslinjer følges. Om deltakere ikke følger turlederens anmodninger kan vedkommende bli bedt om å forlate turgruppen.

- Tur/aktivitet skal gjennomføres på en varsom måte for å unngå skader. Gruppen skal ha fokus på å unngå situasjoner som potensielt kan føre til behov for hjelp fra helse- eller beredskapsressurser.

- Unngå håndhilsning, klemming og all annen form for fysisk kontakt mellom deltakerne og turledere.

- Avstand på 1 meter opprettholdes mellom deltakere som ikke er i samme husstand.

- Vi innfører ingen ekstraordinære aldersbegrensninger for våre, men det er veldig viktig at alle som deltar har en god allmenntilstand og er friske.

- Alle må medbringe nødvendig personlig utstyr, inkludert antibac og det skal ikke deles på utstyr i gruppen.

- Ved felles måltider må dette gjennomføres slik:

o Nøye håndvask utføres i forkant av alle som deltar i matlagingen.

o Det bør tilberedes mat og drikke som varmebehandles, slik som suppe, gryte, kakao, varm saft etc. Viruset dør ved varmebehandling over 70 grader.[1]

o Maten bør serveres av en og samme person, fremfor at deltakerne forsyner seg én og én.

- I den grad det trengs biltransport må kravet om 1 meter avstand overholdes og det er særlig viktig at generelle hygieneråd blir fulgt. Passasjerantallet tilpasses størrelsen på bilen. Der det benyttes kollektiv transport, vil DNTs medlemsforeninger legge til rette for at dette ikke belaster tidspunktet for nytte- og arbeidsreiser.

Hengekøyetur til Finnemarkas høyeste topp med DNT Ung (16-30 år)

Turledere:

• Mathias Rognebakke