Helgetur til Skrimfjella med topptur for DNT ung (15-30 år)

5. september kl. 09:30
6. september kl. 16:00
Ungdom, Fjellsportinteresserte
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen
Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)

Velkommen med til et av våre mest sjarmerende nærfjellområder - Skrimfjella.
Fjellområdet like sør for Drammen er vakker og mystisk.

Turen er egna for alle mellom 15 og 30 år. Turen innbærer dagsetapper på opp til 10 km i eit vakkert lite fjellområde. Lørdag kveld blir det overnatting på DNT-hytta Sørmyrseter.  Dette er ei sjarmerande ubetent DNT-hytte som ligg rett sør for Styggemann

Dag1: oppmøte ved Kongsberg Togstasjon kl 09.30 - felles maxitaxi fra Kongesberg til Skrim. her går vi ca 6 km til Styggemannen, tek lunsj der, og går videre til Sørmyrseter (2,5km). Her lager vi felles middag, og muligheit for både sosiale aktiviteter eller å slappe av i rolege omgivelsar.

Dag 2: Frokost og rydding av hyttene og pakking av sekken. Vi går fra hytta ca kl 10.00. Her går vi mot Ivarsbu og parkeringa som tilhøyrer denne (ca 1km øst for hytta). Turen er totalt ca 7 km og ca 2-3 timar. Der venter ein maxi-taxi som tek oss tilbake til Kongsberg togstasjon. målet er å være på Kongsberg Togstasjon mellom kl 14.30 og 15.00

Turområde: Skrimfjella, Vestfold og Buskerud
Kart: Skrim - Vindfjell 1:50 000
Transport: oppmøte på kongsberg togstasjon. derifra har vi bestillt taxi (denne der betalt av DNT).
Oppmøte: Utanfor Kongsberg Togstasjon kl 09.30 (sjekk ut Vy.no) Turlederene kommer med toget som er der 9.25

Påmeldingsfrist: 30. august

Pakketips: sengetøy eller lakenpose til overnatting i ubetjent hytte.
Turtyøy, regntøy, fjellstøvler og gamasjer.
Tiste, snacks, kveldsmat til begge dagene. Turlederene handler inn til felles middag på lørdag. meld i fra om allergier e.l.
Termos og rikelig med nistepakke er lurt å ha med. husk også havregyn, tørrmat eller annet til frukosten på søndag.

Tips: Har du behov for tips og råd er du velkommen til å kontakte Tursenteret vårt i Gågata i Drammen sentrum eller per telefon: 32 25 51 40, mail: butikk@dntdrammen.no

Velkommen med på en spennende helgetur på Skrim!

Smittevernregler for deltakere på våre turer, kurs, aktiviteter og arrangement:

- Turlederen har ansvar for at regler og retningslinjer følges. Om deltakere ikke følger turlederens anmodninger kan vedkommende bli bedt om å forlate turgruppen.

- Tur/aktivitet skal gjennomføres på en varsom måte for å unngå skader. Gruppen skal ha fokus på å unngå situasjoner som potensielt kan føre til behov for hjelp fra helse- eller beredskapsressurser.

- Unngå håndhilsning, klemming og all annen form for fysisk kontakt mellom deltakerne og turledere.

- Avstand på 1 meter opprettholdes mellom deltakere som ikke er i samme husstand.

- Vi innfører ingen ekstraordinære aldersbegrensninger for våre, men det er veldig viktig at alle som deltar har en god allmenntilstand og er friske.

- Alle må medbringe nødvendig personlig utstyr, inkludert antibac og det skal ikke deles på utstyr i gruppen.

- Ved felles måltider må dette gjennomføres slik:

o Nøye håndvask utføres i forkant av alle som deltar i matlagingen.

o Det bør tilberedes mat og drikke som varmebehandles, slik som suppe, gryte, kakao, varm saft etc. Viruset dør ved varmebehandling over 70 grader.[1]

o Maten bør serveres av en og samme person, fremfor at deltakerne forsyner seg én og én.

- I den grad det trengs biltransport må kravet om 1 meter avstand overholdes og det er særlig viktig at generelle hygieneråd blir fulgt. Passasjerantallet tilpasses størrelsen på bilen. Der det benyttes kollektiv transport, vil DNTs medlemsforeninger legge til rette for at dette ikke belaster tidspunktet for nytte- og arbeidsreiser.

Helgetur til Skrimfjella med topptur for DNT ung (15-30 år)

Velkommen med til et av våre mest sjarmerende nærfjellområder - Skrimfjella. Fjellområdet like sør for Drammen er vakker og mystisk.  Turen er egna for alle mellom 15 og 30 år. ...

Turledere:

• Mathias Rognebakke