Turtirsdag DNT UNG Introkurs kajakkpadling,

Turtirsdag  blir arrangert siste tirsdagen i hver måned. Turen tar normalt sett 2-3 timer og er en flott anledning til å bli kjent med DNT Ung sitt tilbud, medlemmer, turledere eller turmuligheter i området. Dette er en flott tur for deg som vil ha en hverdagstur i nærmiljøet eller bli kjent med andre turinteresserte mennesker. Turtirsdagene stiller er et lavterskeltilbud som krever lite utstyr eller erfaring. Kom alene eller sammen med venner.

Denne turtirsdagen vil vi vise fram mulighetene for å padle kajakk i Drammen Sentrum! kurset gir muligheit deg muligheit til å leige kajakk og padle kajakk åleine i framtida. Dei aller fleste kajakkutleigere stiller krav om våttkort for å leige kajakker, deriblant Gyldenløve Kajakklubb

Introkurs Kajakk: Kurset for de som aldri har prøvd kajakk før, eller som har forsøkt litt, men ikke blitt fortrolig med kajakkpadling.

Kurset varer i ca. 3 timer. Kurset følger Norges Padlerforbunds (NPGF) sitt kursprogram og etter gjennomført introkurs får deltakerne våtkort med oblat for Introduksjonskurs-kajakk. Viktig informasjon for deg som skal være med på kurset, ser her!

Oppmøte Gyldenløve kajakklubb kl. 17.30 (adresse: Tollbugata 51, 3044 Drammen)

Pris: kr. 100 (obs dette er kun for ungdom i alderen 16-30 år)

Booking av kajakk: Skal du benytte Gyldenløve kajakklubbs kajakker på kurset må du gå inn å booke kajakk online. Pris for leie av kajakk kommer i tillegg til deltakeravgiften. Pris for leie av kajakk er kr. 150,- for DNT-ung-medlemmer og kr. 350,- for ikke-medlemmer. Kryss av på riktig alternativ! Alle påmeldte får tilsendt faktura for leie av kajakk i etterkant av kurset.

Maks 8 deltakere. Nedre aldersgrense 16 år. øvre grense 30 år

Hovedmål

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

Delmål

• Løfte, bære og sjøsette kajakk.

• Padle forover med rett kurs.

• Stoppe.

• Svinge kajakken begge veier.

• Bakoverpadling.

• Gå rundt og komme seg tilfredsstillende ut av kajakken i vannet.

• Ilandstigning

• Sittestilling og god padleteknikk

• Innføring til hvordan en kan øke sikkerheten ved padling.

• Kjennskap til lokale padleforhold.

Krav til deltakelse: Nedre aldersgrense 16 år. Øvre grense er 30 år. Ingen erfaring/kunnskap med/om kajakk er nødvendig

Varighet: 3 timer.

Kurslærer: Sigbjørn Bøtun - sigbjorn@dntdrammen.no

Vannet kan være litt kaldt så ta med dere følgende: Tørt skifetøy, håndkle og noe varmt å drikke.

Smittevernregler for deltakere på våre turer, kurs, aktiviteter og arrangement:

- Turlederen har ansvar for at regler og retningslinjer følges. Om deltakere ikke følger turlederens anmodninger kan vedkommende bli bedt om å forlate turgruppen.

- Tur/aktivitet skal gjennomføres på en varsom måte for å unngå skader. Gruppen skal ha fokus på å unngå situasjoner som potensielt kan føre til behov for hjelp fra helse- eller beredskapsressurser.

- Unngå håndhilsning, klemming og all annen form for fysisk kontakt mellom deltakerne og turledere.

- Avstand på 1 meter opprettholdes mellom deltakere som ikke er i samme husstand.

- Vi innfører ingen ekstraordinære aldersbegrensninger for våre, men det er veldig viktig at alle som deltar har en god allmenntilstand og er friske.

- Alle må medbringe nødvendig personlig utstyr, inkludert antibac og det skal ikke deles på utstyr i gruppen.

- Ved felles måltider må dette gjennomføres slik:

o Nøye håndvask utføres i forkant av alle som deltar i matlagingen.

o Det bør tilberedes mat og drikke som varmebehandles, slik som suppe, gryte, kakao, varm saft etc. Viruset dør ved varmebehandling over 70 grader.[1]

o Maten bør serveres av en og samme person, fremfor at deltakerne forsyner seg én og én.

- I den grad det trengs biltransport må kravet om 1 meter avstand overholdes og det er særlig viktig at generelle hygieneråd blir fulgt. Passasjerantallet tilpasses størrelsen på bilen. Der det benyttes kollektiv transport, vil DNTs medlemsforeninger legge til rette for at dette ikke belaster tidspunktet for nytte- og arbeidsreiser.

Turtirsdag DNT UNG Introkurs kajakkpadling,