Grunnleggende Turlederkurs DNT Ung Drammen 16-30 år

30. august kl. 16:00
Kurs, Turlederkurs, Grunnleggendeturlederkurs
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om friluftsliv. Bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

Program

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning. Akkurat dette grunnleggende turlederkurset er utvidet i omfang, og spesielt egnet for deg som ønsker å ha med ungdommer på tur.

Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i marka. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Bakgrunnen for at kurset er utvidet er at hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke veldig eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre.

Temaer på kurset

Presentasjonsteknikker,  orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, turledersekken.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Opptakskrav DNTs grunnleggende turlederkurs

For opptak til grunnleggende turlederkurs kreves det generell turerfaring i ulike naturtyper. Aldersgrense er minimum 16 år.

Generell informasjon:

28. august (kveld) til 30. august
Mer ifnromasjon om tid og sted kommer.

Pris:
Kr 800,-
Kr 500 for DNT medlemmer

Inkluderer middag lørdag og kursmateriell
De som i etterkant blir turledere for oss og leder minst 3 turer, får refundert kursavgiften ved forespørsel

Mer informasjon kommer fra kursholder etter du har meldt deg på.

Påmelding:

Vi ønsker at alle interesserte leverer søknad til DNT ung Drammen. Søk via den røde knappen som står "Meld deg på!" og fyll ut alle felta.

Vi vil vurdere søknadene samlet cirka en måned før kursstart.
Vi gir da beskjed hvem som blir med og ikke, og melder disse på manuelt.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister, se her  https://www.dnt.no/pakkeliste/

Kursholder: Sigbjørn Bøtun

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vår Turbutikk

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Turbutikk 32255140 mandag til fredag mellom 10.00 - 17.00, eller på e-post: butikk@dntdrammen.no

Spørsmål om kurset?

Har du spørsmål kan du kontakte DNT ung Drammen på e-post ung@dntdrammen.no

Smittevernregler for deltakere på våre turer, kurs, aktiviteter og arrangement:

- Turlederen har ansvar for at regler og retningslinjer følges. Om deltakere ikke følger turlederens anmodninger kan vedkommende bli bedt om å forlate turgruppen.

- Tur/aktivitet skal gjennomføres på en varsom måte for å unngå skader. Gruppen skal ha fokus på å unngå situasjoner som potensielt kan føre til behov for hjelp fra helse- eller beredskapsressurser.

- Unngå håndhilsning, klemming og all annen form for fysisk kontakt mellom deltakerne og turledere.

- Avstand på 1 meter opprettholdes mellom deltakere som ikke er i samme husstand.

- Vi innfører ingen ekstraordinære aldersbegrensninger for våre, men det er veldig viktig at alle som deltar har en god allmenntilstand og er friske.

- Alle må medbringe nødvendig personlig utstyr, inkludert antibac og det skal ikke deles på utstyr i gruppen.

- Ved felles måltider må dette gjennomføres slik:

o Nøye håndvask utføres i forkant av alle som deltar i matlagingen.

o Det bør tilberedes mat og drikke som varmebehandles, slik som suppe, gryte, kakao, varm saft etc. Viruset dør ved varmebehandling over 70 grader.[1]

o Maten bør serveres av en og samme person, fremfor at deltakerne forsyner seg én og én.

- I den grad det trengs biltransport må kravet om 1 meter avstand overholdes og det er særlig viktig at generelle hygieneråd blir fulgt. Passasjerantallet tilpasses størrelsen på bilen. Der det benyttes kollektiv transport, vil DNTs medlemsforeninger legge til rette for at dette ikke belaster tidspunktet for nytte- og arbeidsreiser.

Turleder:

• Sigbjørn Bøtun