Søndagstur for familier til vakre Tekslehogget

Fellestur

Dato
7. juni kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Opptur, Søndagstur, Topptur
Arrangør
DNT Drammen og Omegn
Turområde
Trillemarka og Holtefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på topptur sammen med DNTD til Tekslehogget.
Turen opp på Tekslehogget, et markant landemerke på grensen mellom Rollag og Flesberg i Viken, er litt krevende, men kort. Turen  er en familietur som passer for alle som har brukbar kondisjon og kan fote seg i bratt terreng  men vi har satt en aldersgrense på 8 år.

Ta med godt med drikke, på en varm dag kan vi love at svetten renner! Men når du først står på toppen og skuer ut over malerne Kittilsens og Skredsvigs eventyrrike i krystallklar luft, da glemmer du fort både oppturen og at du skal ned igjen! Ta også med niste.

Turen er ikke lenger enn i underkant av 2 km totalt, men man får kjørt seg litt etter hvert! Det er også noen steinete partier, så vi anbefaler fottøy med ankelstøtte/fjellstøvler. Ta også med vindjakke, for selv om det er varmt å «klatre» opp, så blåser det ofte oppe på det åpne platået.
Når vi ankommer toppen er det bare å heve blikket og ta inn et 360 graders rundskue til fjernere topper som Gaustatoppen i Telemark, Andersnatten, åser, skoger, myrer og vann, hytter og Tekslegårdene under hogget. Ta gjerne med  kikkert om du har! På sørvestsiden av toppen er det et hogg som går loddrett ned, og det er ingen sikring mot kanten. Derfor er det viktig å følge turledernes instrukser. Ta også med matpakke som vi kan spise på toppen mens vi nyter den flotte utsikten.

Vi har satt en max antall deltakere pga  corona smittetiltak. Det er derfor viktig at alle som skal bli med melder seg på. 
Oppmøte er ved parkeringsplassen til El-kjøp på Strømsø med avreise kl. 10:00. Vi kjører med egne biler. På parkeringsplassen er det plass til kun 7 biler så fint om dere ved påmelding skriver hvor mange dere er i bilen. Dersom det er flere med i bilen kan vi åpne for flere plasser.

Det knytter seg både sagn og krigshistorie til Tekslehogget. Under krigen hadde tyskerne stasjonert en lyttestasjon oppe på toppen, sies det. Andre sier at historien om tyskerne feil, at tyskerne aldri var stasjonert der, men at yttestasjonen og brakka ble satt opp av heimevernet rett i etterkant av krigen. Brakka som ble brukt sto der i hvert fall frem til ut på 1990-tallet. Da ble den brent ned. Man var redd for at den skulle blåse ned, for tidens tann hadde tæret godt.
Sagnet sier at det skal ha bodd riser på hogget - som kastet steiner mot kirken på fjellet. Og mange av bygdefolket har visstnok møtt et vesen med mosegrodd hode...

 

Søndagstur for familier til vakre Tekslehogget

Bli med på topptur sammen med DNTD til Tekslehogget. Turen opp på Tekslehogget, et markant landemerke på grensen mellom Rollag og Flesberg i Viken, er litt krevende, men kort. Turen  ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tormod Krogrud