Sommerturlederkurs over to helger

12. juni kl. 16:00
14. juni
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut? Fungerer du godt i gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre? Har du lyst til å være turleder på DNTs fellesturer? Da er DNTs turlederutdanning noe for deg og nå arrangerer vi somerturlederkurs over to helger.

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Drammen og Omegns og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid.
Kurset er lagt opp over to helger.
12-14. juni i området Finnemarka og helgen 14-16.august i området Mårbu Turisthytte på Hardangervidda.

På kurset går vi bl.a. gjennom disse emnene:
Orientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, risiko og beredskap og ledelse av turer sommerstid.

Opptakskrav

• Gjennomført og bestått de tidligere modulene i turlederstigen  (trinn 1 Ambassadørkurs og trinn 2 Grunnleggende turlederkurs)
  • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet
  • Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
  • Erfaring som turleder på turer i nærområdet
  • Medlemskap i DNT

Kurssted: Finnemarka og Hardangervidda

Kursholder:
Christine Hægstad

Kr 3 500,-
Halv pris for ungdommer/studenter t.o.m. 26 år.
Prisen dekker turlederbok, instruksjon, overnatting på hyttene, fullpensjon på betjent hytte og fellesmiddag på ubetjent hytte.
Tørrmat på ubetjent hytte samt transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager.

Turlederne har anledning til å få refundert kursavgiften av lokal medlemsforening etter 3 avholdte sommerturer. Dette avtales med med den enkelte forening.

Søknad og søknadsfrist

Forhåndspåmelding på nett, fyll ut søknadsskjema og send det inn innen 29.mai 2020 til thea@dntdrammen.no
Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne umiddelbart etter søknadsfrist.

DNT Drammen og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening.

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Drammen og Omegn v. Thea Hajum Utvik thea@dntdrammen.no32 25 51 40, eller Christine Hægstad christinehaegstad@hotmail.com

Turleder:

• Christine Hægstad