Helgetur Fjærholmen - Padleled Vestfold

14. juni kl. 21:00
Voksne, Ungdom, Seniorer
Østlandet

Dette er en klubbtur for medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb.

Fremmøte

Vi møtes ved parkeringen ved friområdet på Fjærholmen kl 1000.  Vi antar å være tilbake på Fjærholmen mellom 18:00 og 20:00 på søndag. De som skal hente kjakken i Sjøboden på Gyldenløve Brygge må gjøre det før 0930 på lørdag morgen.

Klikk her for kjøreruten fra Gyldenløve Brygge til Fjærholmen

Om turen

Turen går ut fra Fjærholmen. Hvor vi setter kursen avhenger av vind og bølgehøyde, men vi satser på Ramsholmen som overnattingssted. Der er det godt med teltplasser, og mulighet for å henge opp hengekøyer for dem som foretrekker det. Øya har også utedo. Etter å ha satt opp telt og fått i oss litt lunsj, blir det en ettermiddagstur. Søndagen pakker vi sammen alt utstyr i kajakkene etter frokost, smører med lunsj og tar en noe lengre tur hvor vi spiser underveis. Hvilken rute vi velger vil avhenge av vær, vind og hva vi blir enige om.

Nivå og ferdigheter

Deltakere må ha grunnkurs kajakk og mestre kameratredning. Nedre aldersgrense er 16 år. Avhengig av ruter som legges opp for turene vil dette være en åre 2 eller 3 tur. Lengden på dagsetappene vil være fra 12 til 22 kilometer, og vil bli padlet i turtempo 5/6 kilometer pr. time.

Åre 2 tur / Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er en indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

Åre 3 tur / Padling i noe eksponert farvann - Eksempel er farvann nær land med små øyer og skjær utenfor. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs, teknikkurs eller tilsvarende erfaring og mestre kamerat- og egenredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 4 - Laber bris ved vannflaten (11-16 knop). Sjøgang 3 – Sval sjø med bølgehøyde mellom 0,5 og 1,25 meter i snitt. Små brytninger ved grunner og skjær. Strøm og dønninger kan skape litt drag i sjøen. Annen trafikk må påregnes.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelser på vannet, og ber deltakerne å lese gjennom klubbens turinformasjon og retningslinjer for turdeltakelse. Følg denne lenken til nettsidene våre: Turprogram 2020.

Felles for alle turer er at gjennomføringen og rutevalg vil bli vurdert løpende og tilpasset de rådende værforholdene.

Vi vil ta en gjennomgang av kameratredning med baugtak før turen starter.

Veileder for smittevern

I forbindelse med Korna viruset har Gyldenløve Kajakklubb, i samarbeide med Eian Fritid, utarbeidet en Veileder for smittevern. Den beskriver rutinene som må følges ved turer og kurs, samt ved opphold i Sjøboden på Gyldenløve Brygge. Det er også laget en video som viser bruk av garderoben, toalettene og desinfisering/vask ved leie av klubbkajakker og utstyr.

TRYKK HER for å gå til Veilederen for smittevern

TRYK HER for å gå til Videoen / Veilederen for smittevern

Kajakk og Utstyr

Deltakerne må selv sørge for kajakk og alt annet utstyr til turen. Husk å ta med egen antibac. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben. Husk å ta med solbriller og solkrem. Sola kan bli sterk på sjøen sommerstid. Det er også viktig at du tar med vindtett jakke, ullgenser/fleece og ullundertøy. Selv om vi er i juni kan det bli kaldt, særlig på kvelden og om morgenen.

Overnatting

Deltakerne må selv ta med telt og utstyr for overnatting.

Mat og drikke

Hver enkelt deltaker tar med egen mat og drikke til alle måltider, samt kokeutstyr.

Se også Veilederen for smittevern.

På nettsidene våre finner du veiledende pakkeliste for kajakktur med overnatting og råd for pakking av kajakken.

HER finner du: Nyttig informasjon for padlere

Turledere:

• Kent Wold Christensen