Gyldenløve Kajakklubb - Kompetansesamling

24. april kl. 16:00
26. april kl. 16:00
Voksne, Ungdom

Kompetansesamling for tur- og aktivitetsledere på vannet

Gyldenløve Kajakklubb og DNT Drammen og Omegn følger opp suksessen fra tidligere sesonger og arrangerer for femte gang en kompetansesamling på Camp Killingen, i år fra 24. til 26. april.

Til årets samling er det påmeldt grupper med deltakere fra DNT Oslo og Omegn, DNT Vansjø, DNT Horten, DNT Tønsberg, DNT Ringerike (Steinsletta Havkajakk Klubb) og DNT Drammen og Omegn (Gyldenløve Kajakklubb).

Ta med masse godt humør og innsatsvilje. Det blir en helg fylt med faglig utvikling, læring og erfaringsutveksling. Kompetansesamlingen har også som formål å være et sosialt og nettverksbyggende arrangement for DNT foreninger som har kajakkpadling som aktivitet.

I god DNT-ånd vil det være et element av frivillig dugnadsinnsats over arrangementet, så deltakerne kan bli bedt om å ta i et tak når det er behov for det.

Hvem kan delta på kompetansesamlingen

Dette er en samling som passer for dem som er DNT turledere eller ønsker å ta steget og bli turleder eller assistere på kajakkturer. Det er også en fin forberedelse for dem som ønsker å klatre i Norges Padleforbunds kursstige og bli aktivitetsledere. I tillegg er det en fin oppfriskning før sesongen starter for fullt. Deltakerne må minimum ha NPF grunnkurs (våttkort) og beherske kamerat- og egenredning.

Om kompetansesamlingen

Vi har satt sammen et spennende program for denne helgen på Camp Killingen, og vil være mye på og i vannet.

Fredag - Deltakerne ankommer Camp Killingen mellom klokken 1600 og 1800. Gryteretten er klar klokken 1915. Dette blir en sosial bli kjent kveld.

Lørdag - Alle deltakerne får prøve seg i turlederrollen, forberede og gjennomføre turer på vannet med innlagte uforutsette hendelser underveis. Nyttige teknikker og verktøy for turledere vil bli gjennomgått. Dagen er lagt opp som en workshop hvor deltakerne deles inn i grupper og får veiledning underveis fra erfarne instruktører. Kristoffer Vandbakk fra DNT Oslo og Omegn er fagansvarlig.

Søndag – I år har vi vært heldige å få med oss Redningsselskapet på laget. Vi får vi besøk av redningsskøyta fra Horten. Det er lagt opp til 4 øvelser i grupper på søndag, hvorav en på vannet i samarbeide med mannskapet på redningsskøyta. Stor takk til Matt Skuse, Fagsjef for RS Akademiet, som har lagt opp et flott program og stiller opp på frivillig basis. Redningsselskapet.

Deltakeravgiften

Deltakeravgiften dekker samlingen, felles middag fredag kveld og overnatting på Camp Killingen fra fredag til søndag. Du kan melde deg på og betale med kort via denne siden. Alternativt vil DNT Drammen og Omegn kunne fakturere deltakeravgiften samlet dersom en forening melder på flere som en gruppe.

Ta i tilfelle kontakt med Jens Petter Ørjansen via telefon eller epost.

Om å være turleder i Gyldenløve Kajakklubb / DNT Drammen og Omegn

Turlederen er en padler som har lyst til å bidra og til å lede turer for Gyldenløve Kajakklubb i sesongen, fra april til oktober.

Mange av turene våre er onsdagspadlinger. Dette er turer i skjermet farvann, en flott læringsarena og et sted å starte som turleder eller assistent. Det er også en fin start for dem som vurderer å ta et NPF aktivitetslederkurs senere. Her finner du mer informasjon om turene våre: Aktivitetskalenderen for 2020

På samlingen får du en unik mulighet til å utvikle din egen kompetanse og øke padlegleden. Bidrar du som turleder på 3 eller flere av våre klubbturer i sesongen vil du få refundert deltakeravgiften og en liten fordelspakke som takk for ditt bidrag til å utvikle padlemiljøet i klubben vår.

Oppmøte Camp Killingen

Vi møtes ved moloen ved Bjerkøya mellom klokken 1600 - 1800 fredag 24. april.  Her vil representanter fra Gyldenløve Kajakklubb være tilstede og ta i mot deltakerne. Vi reiser fornøyde hjem søndag 26. april klokken ca. 1600. Gryteretten på fredag kveld er klar klokken 1915.

En informasjonspakke vil bli sendt til deltakerne i forkant av kompetansesamlingen.

Her finner du kart over området: Sandebukta / Camp Killingen

Om Camp Killingen

Kirkens Bymisjon i Drammen og DNT Drammen og Omegn driver Camp Killingen. Dette er en perle i Sandebukta i Oslofjorden. Med kajakk tar det ca. 15 minutter fra moloen ved Bjerkøya til Killingen. Her er det et flott hovedhus, et stort anneks med sengeplasser, dusjer, toaletter og en undervisningssal. Rett utenfor døra er det masse vann å padle i. Her finner du informasjon om Camp Killingen.

Noen praktiske detaljer før du komme på samlingen:

• Kajakk og annet utstyr må du ta med selv.
  • Eller du kan leie en klubbkajakk.
  • Du må bruke tørrdrakt, det er kaldt i vannet.
  • Ta med tørrmat og drikke, samt noe å legge på grillen lørdag.
  • Det blir felles middag (gryterett) på fredag.

Påmelding

Det er 50 plasser på kompetansesamlingen og interessen pleier å være stor. Når samlingen er fulltegnet kan du sette deg på venteliste. Skulle det bli en ledig plass tar vi kontakt med deg.

Velkommen til en lærerik helg på Camp Killingen!