Vestre Viken til Hardangervidda

23. august kl. 18:47
Fellestur, Fottur, Vestreviken
Hardangervidda (se kart)

Årets sommertur går til Hardangervidda innom hyttene Tuva og Rauhelleren.

Fredag 21.august:
Avreise fra Bærum kl 12.15 (sted kommer vi tilbake til) og Drammen, bussholdeplassen nedenfor Drammen sykehus, kl. 13.00.
Bussturen tar ca 3 timer så ta med matpakke.
Bussen kjører til Skurdalen og nesten til Fjellset. Da har vi kommet opp på fjellet og ut av skogen. Vi følger T-merket sti åtte kilometer helt frem til Tuva. Stien er bred og flat. Beregnet gåtid er to timer.

Tuva Turisthytte.

Tuva Turisthytte er en privateid hytte. Her spiser vi deilig middag og nyter en god natt søvn.

Lørdag 22.august:
Frokost og smøre matpakke før vi går mot Rauhelleren Turisthytte. Turen er 22 kilometer på sti og vi tar oss god tid til pauser og nyter den vakre naturen i Nasjonalparken.
Middag serveres av vertskapet Hans Olav og Mona Lægreid og er laget av lokale råvarer.

Søndag 23.august:
Frokost og smøre matpakke og deretter går turen mot Skaupa hvor vi tar båten Halnekongen til Halne og deretter buss tilbake til Drammen og Sandvika.

Ha med og på:
Fjellstøvler
Innsko
Vannflaske
Termos
Enkel føstehjelp som plaster, gnagsårplaster og evt medisiner.
Lakenpose eller snegetøy (kan leies på hyttene)
Ulltøy til over- og underkropp, lue, buff og vanter
Solbriller- og krem
Toalettsaker
se ellers pakkliste for sommertur

Mat: du må ha med mat frem til middag på fredag kveld på Tuva Turisthytte, små snacks til underveis på turen og noe til hjemturen på bussen.
Deltakeravgiften dekker alle andre måltider, middag x 2, froskot X 2 og matpakke x 2, turledelse, transport med buss og båt.

Ha gjerne med kart over området for å følge med på kartet underveis. Ønsker du å lære om kart og gjerne kompass er det mulighet for dette på turen.
Kart: Hardangervidda Øst 1: 50 000

Pris:
DNT medlem 1300 kr
Ikke DNT medlem 1800 kr.

Når påmelldingfristen gå ut får du deltakeravgiften på faktura på mailen du oppgir ved påmelding.

Har du spørsmål om ruta, turen eller ønsker tips til utstyr u behøver ha med så er du hjertelig velkommen til Turbutikken i Gågata i Drammen sentrum.

Turledere er Camilla og Christine

Velkommen med på tur!

Vestre Viken til Hardangervidda

DNT Drammen og Omegn arrangerer turer for medlemmer i Velferdsforeningen til Vestre Viken. Turen er forbeholdt medlemmer i Velferdsforeningen. Årets sommertur går til Hardangervidda innom hyttene Tuva og Rauhelleren. Fredag ...