Kameratredningskurs klatring

Fjellsportinteresserte
Kurs, Klatrekurs, Kameratredningskurs, Kameratredning
DNT Drammen og Omegn, DNT fjellsport

Har du klatreerfaring fra naturlig sikrede ruter, men mangler erfaring fra hvordan du redder deg selv og kameraten din dersom ulykken er ute? Da er dette kurset for deg.

Alder: 18 år

Praktisk informasjon: Klatringen foregår på klatrefelt rundt Drammen. Deltakerne er selv ansvarlig for transport til og fra kursstedet, samt mat og drikke til kursdagene. Vi har med tau og sikringsutstyr, men det er ønskelig at hver enkelt deltaker tar med personlig klatreutstyr. Det vil bli sendt ut mer informasjon nærmere kursstart.

Kursbeskrivelse:

I løpet av kameratredningskurset blir det gitt en innføring i grunnleggende og videregående metoder for kameratredning på klatreklippe. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning i realistiske situasjoner på egne klatreturer. Kurset følger Norges Klatreforbund / Norsk Fjellsportforums mal for kameratredningskurs. Av innholdet nevnes avbinding av taubrems, rapell forbi knute, klemknutegang, stabilisering av skadet, rappell med skadet over en eller flere taulengder, forebygging av hengetraume, heising av skadet med talje, samt en redningsøvelse som avslutning av kurset.

Driver du med naturlig sikret klatring er dette et kurs du skylder din klatrepartner, slik at du om uhellet skulle være ute raskt og sikkert kan komme til unnsetning i klatreveggen.

PRAKTISK INFORMASJON

Turstart

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppmøtested innen ca 10 dager innen kursstart.

Lørdag 9. mai kl. 10.00?

Turslutt

Søndag 10. mai ca. kl. 17.00

Du må selv ordne med transport til kursstedet.

Kost og losji

All mat og drikke må medbringes av deltaker.

Personlig klatreutstyr

Sele, taubrems, hjelm, klatresko, 4 skrukarabinere, 4 vanlige karabinere eller kortslynger, 2 klemknutetau. Ta gjerne med sikringsutstyr dersom du har.

Leie av utstyr

Klatreutstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Medlem: 1400 kr

Ikke.medlem: 1700 kr

KONTAKINFORMASJON, BOOKING OG VILKÅR
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med Silje Maurtveten på shmikk@hotmail.com

Ikke-medlemstillegg er kr 300,-. Ønsker du å melde deg inn i DNT kan det kan ordnes via følgende link: Bli medlem i DNT

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer og generell informasjon

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Drammens arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Drammen og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og fjellsportinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Kursholder: Eirik Hæreid Marcussen

Turleder: