Klatrekurs: Fra inne til ute

Kurs, Klatrekurs, Aktivitet Klatring
DNT Drammen og Omegn, Den Norske Turistforening , DNT fjellsport

Klatrekurs på boltede ruter

Har du brattkort og klatret inne, men lyst til å begynne å klatre ute? Da er dette kurset for deg!

På dette kurset ønsker vi å lære deg å ta steget videre fra klatring inne på klatresenter ut til de utallige klatremulighetene som finnes i Drammen og Østlandsområdet. Vi gjennomgår og trener på hvordan du trygt skal kunne sette opp topptau utendørs og lede på bolter. Vi vil også gjennomgå falltrening, dynamiske fall og klatreteknikk.

KURSPRIS
DNT-medlem: 1200 kr

Ikke-medlem: 1500 kr

FORKUNNSKAPER
Topptaukort, ledkort, brattkort eller tilsvarende kunnskap. Aldersgrense for kurset er 18 år.

PROGRAM
På dette kurset får du lære å sette opp faste forankringer i bolter eller trær. Det blir trening på led og fokus på klatreteknikk. Du lærer å rapellere, du vil jobbe en del med å legge topptaufester, og ikke minst vil du få klatret mye. Etter kurset skal du kunne sikre og klatre trygt på topptau, samt kunne lede på bolter om du ønsker det. Du vil også bli kjent med flere klatrefelt i Drammens-området.

PRAKTISK INFORMASJON

Turstart

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppmøtested innen ca 10 dager innen kursstart.

Lørdag og søndag oppmøte kl. 10.00.

Turslutt

Lørdag og søndag ca. kl. 16.00.

Transport

Du må selv ordne med transport til kursstedene. Kursleder er ansvarlig for valg av lokasjon.

Kost og losji

Ta med en god matpakke og nok drikke til aktive dager i fjellveggen.
Deltakerne bor hjemme.

Personlig klatreutstyr

Sele, taubrems og klatresko.

Leie av utstyr

Klatreutstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Kart

Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i Turbutikken vår i gågata.

KONTAKINFORMASJON, BOOKING OG VILKÅR
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med Silje Maurtveten på shmikk@hotmail.com

Ikke-medlemstillegg er kr 300,-. Ønsker du å melde deg inn i DNT kan det kan ordnes via følgende link: Bli medlem i DNT

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer og generell informasjon

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Drammens arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Drammen og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og fjellsportinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Turleder:

• Silje Maurtveten