Sommerturlederkurs 2020

30. juni 2020 kl. 11:00
5. juli 2020 kl. 17:25

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut? Fungerer du godt i gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre? Har du lyst til å være turleder på DNTs fellesturer? Da er DNTs turlederutdanning noe for deg!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Drammen og Omegns og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som to helgeturer der alle temaene blir tatt opp og gjennomført både teoretisk og i praksis.

Under kurset går vi bl.a. gjennom disse emnene:
Orientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering og ledelse av turer sommerstid.

Opptakskrav

• Gjennomført og bestått de tidligere modulene i turlederstigen (trinn 1 Ambassadørkurs og trinn 2 Grunnleggende turlederkurs)
  • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet
  • Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
  • Erfaring som turleder på turer i nærområdet
  • Medlemskap i DNT

Kurssted: Hardangervidda

Datoer for kurset 30.juni -5.juli 2020

Kursholdere:

Silje Maurtveten og Thea Hajum Utvik

Pris

Kr 3 500,- Halv pris for ungdommer/studenter t.o.m. 26 år. Prisen dekker turlederbok, instruksjon, overnatting på hyttene, fullpensjon på betjent hytte og fellesmiddag på ubetjent hytte. Tørrmat på ubetjent hytte samt transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager.

Turlederne har anledning til å få refundert kursavgiften av lokal medlemsforening. Dette avtales med med den enkelte forening.

Søknad og søknadsfrist

Forhåndspåmelding på nett, fyll ut søknadsskjema og send det inn innen 1.februar 2020  (kontaktinfo under). Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne innen 1.april .2020.
DNT Drammen og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen og bekreftelse om at de vil benytte personen som turleder dersom vedkommende består kurset.

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes på epost til thea@dntdrammen.no

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Drammen og Omegn v. Thea Hajum Utvik thea@dntdrammen.no - 32 25 51 40, eller Silje Maurtveten shmikk@hotmail.com - 984 81 497

Turleder:

• Silje Maurtveten