Telemarkskanalen

21. juni 2019 kl. 18:00
23. juni 2019 kl. 20:00
Voksne, Ungdom, Seniorer

Blir du med på denne turen, får du en Sankt Hans feiring du sent vil glemme. Turen går gjennom storslått natur, fuglerike delta og et levende og rikt kulturlandskap. Da Telemarkskanalen stod ferdig i 1892 ble den av mange karakterisert som et «åttende underverk». I sin tid var den en viktig transportvei for passasjerer, tømmer, kunstgjødsel og varer ned til Skien.

Vi padler medstrøms i år, og legger opp til en sosial og rolig padletur.

Vi overnatter i telt og i Slusevokterboligen ved Eidsfoss fra fredag til søndag. Lørdag morgen kjører vi til Omnes Camping ved Flåvatn. Alternativt, dersom det er vind og bølger på Flåvatn, starter vi i Flåbygd. Vi padler ned til Eidsfoss, via slusene ved Hogga, Kjelldal, Lunde og Vrangfoss. Vi tar en lengre stopp ved Lunde sluser og spiser lunsj der.  Her er det sluseåpningsfestival denne helga, med musikk og annen underholdning.  Søndag morgen rydder vi opp og pakker bilene før turen forsetter til Ulefoss, hvor turen avsluttes søndag ettermiddag.

Tiden tillater ikke at vi sluser gjennom alle slusene. Vi har foreløpig valgt ut 2 av dem, Vrangfoss og Ulefoss. Forbi de øvrige slusene vil vi bære eller transportere kajakkene på traller.

Vrangfoss sluse er den største i Telemarkskanalen.  Her er det fem slusekamre vi skal gjennom med en samlet løftehøyde på 23 meter. Fossen har fått navnet sitt fordi den var så stri og det var vanskelig å fløte tømmer her.

Turen passer godt for deg som er ganske fersk i kajakk, men også for alle som har lyst til å delta på en forholdsvis lett padletur i flott natur og med hyggelige padlekollegaer!

Detaljert informasjon vil bli sendt deltagerne.

TRYKK HER for å gå til kart over området

TRYKK HER for informasjon om Slusevokterboligen

Dine ferdigheter - Ferdighetskrav

Deltakerne på denne turen må ha våttkort med grunnkurs og være 16 år eller eldre. Dagsetappene vil være 10 til 15 kilometer. Deltakerne må ha god padleteknikk og kunne padle i normalt jevnt turtempo (6 km/time). Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

åre - Padling i svært skjermet farvann - Eksempel er et lite havnebasseng eller liten bukt. Basisferdigheter: Deltakeren må ha introduksjonskurs og være kjent med kameratredning. Turene egner seg for de fleste, også padlere som ønsker å utvikle egne ferdigheter. Vind opp til og med Beaufort styrke 1 – Flau vind (1-3 knop). Sjøgang 1 – Småkruset sjø med bølger opp til 0,1 meter i snitt. Ingen strøm og ingen annen trafikk.

Spesielt for denne turen er at vi vil padle gjennom sluser.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og ber deltakerne å lese gjennom klubbens turinformasjon og retningslinjer for turdeltakelse. Følge denne lenken til nettsidene våre: Turprogram 2019.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene.

Antall deltakere: 18

Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb

Avreise og transport

Avreise fra Sjøboden ved Gyldenløve Brygge fredag ettermiddag, ikke senere enn klokken 1700, med anslått retur søndag klokken 1700.

Transport med egne biler og bruk av kajakklubbens henger. Deltakerne må selv avtale transport seg i mellom.

Drivstoffutgifter, bompenger og parkering gjøres opp mellom sjåfør og passasjerer i hver bil.

Viktig! Hengeren vil bli lastet med kajakker og hentet torsdag 20. juni om ettermiddagen. Gi beskjed til turleder Stein Brønstad (Mobil 908 50 742) dersom du ønsker at kajakken din skal legges på hengeren, og gjør en avtale om det.

Kajakker og utstyr

Deltakerne på turen må selv sørge for kajakk og alt annet nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben.

Overnatting

Vi har leid slusevokterboligen ved Eidsfoss sluser. Det er 13 sengeplasser inne, tilgjengelige for dem som ikke ønsker å ligge i telt.

Deltakerne må selv ta med telt og annet utstyr for overnatting, som sovepose, lakenpose og putetrekk.

Mat og drikke

Det blir servert et fellesmåltid med tilbehør på fredag kveld. Utover dette fellesmåltidet må deltakerne selv ta med all annen mat og drikke, samt koke/spiseutstyr.

Deltakerne vil motta en informasjonspakke i forkant av turen.

Velkommen på tur!

Turledere: