Høsttur til Hvasser

15. september kl. 20:00
Voksne, Ungdom, Seniorer
Østlandet
Dette arrangementet har allerede startet!

Dette er en klubbtur for medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb.

På denne turen får du nærkontakt med den flotte Vestfold-skjærgården med svaberg, smale sund og åpent hav. Vi bor på Tjønneberget Kystledhytte med utsyn til Færder fyr og boltrer oss i skjærgårdens utallige padlemuligheter på lørdag og søndag. Hvem vet, kanskje får vi også i år muligheten til å ta turen helt ut til Færder Fyr på speilblankt vann. Vi vil, avhengig av værforholdene, vurdere å legge opp alternative ruter på lørdag og søndag.

TRYKK HER for å gå til kart over området

Dine ferdigheter - Ferdighetskrav

Deltakerne på denne turen må ha våttkort med grunnkurs og være 16 år eller eldre. Dagsetappene vil være 15 til 20 kilometer. Deltakerne må ha god padleteknikk og kunne padle i normalt jevnt turtempo (6 km/time) og mestre padling i bølger. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Avhengig av ruter som legges opp for turene vil dette være en åre 2 eller 3 tur.

Åre 2 tur / Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er en indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

Åre 3 tur / Padling i noe eksponert farvann -  Padling i noe eksponert farvann. Eksempel er farvann nær land med små øyer og skjær utenfor. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs, teknikkurs eller tilsvarende erfaring og mestre kamerat- og egenredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 4 - Laber bris ved vannflaten (11-16 knop). Sjøgang 3 – Sval sjø med bølgehøyde mellom 0,5 og 1,25 meter i snitt. Små brytninger ved grunner og skjær. Strøm og dønninger kan skape litt drag i sjøen. Annen trafikk må påregnes.

Ved organiserte turer i slike farvann, vil kravet for deltakelse minimum være grunnkurs.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og ber deltakerne å lese gjennom klubbens turinformasjon og retningslinjer for turdeltakelse. Følge denne lenken til nettsidene våre: Turprogram 2019.

Felles for alle turer er at gjennomføringen og rutevalg vil bli vurdert løpende og tilpasset de rådende værforholdene.

Antall deltakere

Maksimalt antall deltakere: 14

Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb

Avreise og transport

Avreise fra Sjøboden ved Gyldenløve Brygge fredag ettermiddag, ikke senere enn klokken 1800.

Det er ca.9 mil og en 1 time og 40 minutters kjøretur fra Drammen til Tjønneberget. (Adresse; Tjønnebergveien 50).

Antatt retur søndag mellom klokken 1800 - 2000.

Transport med egne biler og kajakklubbens henger. Deltakerne må selv avtale transport seg i mellom.

Bensinutgifter, bompenger og parkering gjøres opp mellom sjåfør og passasjerer i hver bil.

Kajakk og utstyr

Deltakerne må selv sørge for kajakk og alt nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben.

Kle deg etter årstiden, forholdene, farvannet og turen du skal være med på.

Tørrdrakt er påkrevet for denne turen.

Overnatting

Vi overnatter på Oslofjordens Friluftsråd hytte på Tjønneberget fra fredag til søndag.

Hytta har alle fasiliteter. Ta med lakenpose og putetrekk eller sovepose.

TRYKK HER for informasjon om Tjønneberget Turisthytte.

Mat og drikke

Det blir felles middag fredag og lørdag kveld, utover dette må deltakerne ta med annen mat og drikke selv.

Deltakerne vil motta en informasjonspakke i forkant av turen.

Velkommen på tur!

Turledere: