Onsdagspadling - 25

Voksne, Ungdom, Seniorer

Gyldenløve Kajakklubb

Om turen

Turen denne kvelden går fra Sjøboden ved Gyldenløve Brygge, opp elva til friområdet på Muusøya og tilbake. Dette er en tur ferdighetsnivå 1 åre, se definisjonen under. Vi padler i et normalt turtempo. Tur - retur er distansen ca. 8 kilometer. Sjøboden åpner kl. 1715. Vi legger opp til at alle skal ha klargjort kajakker og utstyr og være på vannet kl.1800. Beregnet retur til sjøboden ca. 2100. Vi tar en kafferast ved Muusøya.

Mørket faller fortere på om kveldene nå, husk å ta med deg hodelykt, alternativt en lykt til kajakken eller vesten.

TRYKK HER for kart over området

Her kan du følge vannstanden i elva: NVE Målestasjon ved Mjøndalen bru

Dine ferdigheter og ditt utstyr

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med noen varme klær, litt mat og drikke.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen, på tur med kajakklubben og definisjonene av Årene. De finner dere på websidene våre. Følg disse lenkene: Gyldenløve Kajakklubb og Turprogram 2019.

Ferdighetsnivåer

Dette er en åre 2 tur - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk. Deltakeren må underveis selv vurdere elementer som: vær, vind, bølgehøyde, strøm, dønninger, annen båttrafikk og egen styrke og kondisjon.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Turleder:

• Kent Wold Christensen