Onsdagspadling - 20

Voksne, Ungdom, Seniorer

Gyldenløve Kajakklubb

Om turen

Denne onsdagen blir det hengertur til Holmen.

Vi legger ut ved Holmen ved Asker. Det er parkering langs veien rett nedenfor Svømmehallen, adresse Devikveien 6, 1394 Nesbru. Turen går gjennom Slependenrenna og forbi Kalvøya. Det blir rast på Borøya. Returen går via Vendelsund (10,5 km) alternativt yttersida av Langåra (13,5 km). Hovedturen, med retur gjennom Vendelsund, vil gå i rolig turtempo. Ta med deg litt mat og drikke.

Ønsker noen å padle i et raskere og jevnere tempo, eller følge en annen padlerute, deler vi oss i et par grupper før vi går på vannet. Leder av denne gruppa tar med taueline og nødvendig sikkerhetutstyr. Denne gruppa er ikke en del av den organiserte turen.

Transport og logistikk

Sjøboden åpner kl. 1645 med avreise kl. 1730.
Beregnet retur til sjøboden mellom 2200 - 2230.

Annet: Turen pleier å være populær. Har du utfordring med avreisetiden, send en SMS til mobil 90 17 26 12 med nummeret på den kajakken du har leid. På den måten kan vi få lagt den på hengeren og være klare til avreise 1730. Alle bidrar til «pakking» av kajakker på hengeren ved start, underveis og slutten av turen. Det vil være behov biler til transport av padlere.

Ferdigheter og utstyr

Dette er en åre 2 tur, deltakerne må ha våttkort og være 16 år eller eldre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben.

Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med noen varme klær.

2 årer - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk. Det er den enkeltes eget ansvar å vurdere sine ferdigheter mot det som fordres for å delta på turen. Deltakeren må underveis selv vurdere elementer som: vær, vind, bølgehøyde, strøm, dønninger, annen båttrafikk og egen styrke og kondisjon.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen dere finner på websidene våre.

Følg disse lenkene: Følg disse lenkene: Gyldenløve Kajakklubb og Turprogram 2019.

Turledere:

• Jens Petter Ørjansen