Onsdagspadling - 18

Voksne, Ungdom, Seniorer

Gyldenløve Kajakklubb

Om turen

Det blir hengertur denne onsdagen.

Vi legger ut ved parkering til grustaket på Bekkestranda. Dere kjører Sandebuktveien utover. Parkeringen ligger ned mot vannet på høyreside når dere kommer fra Sande og venstre side når dere kommer fra Svelvik. Den er lett å se fra veien. Her har det tidligere vært utskipingskai for et grustak. Har dere vært på grunnkurs er det samme parkering som dere brukte på dag to av kurset.

Vi padler rundt Bjerkøya. Det blir rast på Gåserumpa og retur via Kommersøya. Tur - retur er distansen 12 - 15 kilometer. Turen vil gå i en gruppe og i rolig turtempo. Ta med deg litt mat og drikke.

Transport og logistikk

Sjøboden åpner kl. 1645 med avreise kl. 1730.
Beregnet retur til sjøboden mellom 2200 - 2230.

Turen pleier å være populær. Har du utfordring med avreisetiden, send en SMS til mobil 90 17 26 12 med nummeret på den kajakken du har leid. På den måten kan vi få lagt den på hengeren og være klare til avreise 1730. Alle deltakere bidrar til «pakking» av kajakker på hengeren ved start og slutten av turen. Det vil være behov biler til transport av padlere.

Dine ferdigheter og ditt utstyr

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med noen varme klær, litt mat og drikke og hodelykt når det er påkrevet.

(Ønsker noen å padle i et raskere og jevnere tempo, eller følge en anen padlerute, deler vi oss i et par grupper før turen starter. Denne gruppa vil ikke være en del av den organiserte turen.)

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen, på tur med kajakklubben og definisjonene av Årene. De finner dere på websidene våre. Følg disse lenkene: Gyldenløve Kajakklubb og Turprogram 2019.

Ferdighetsnivåer

2 årer - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Turledere:

• Karianne Mørch