Onsdagspadling - 18

Voksne, Ungdom, Seniorer

Gyldenløve Kajakklubb

Om turen

Reisemålet vil bli kommunisert noen dager i forkant av turen. Alternativene vil være Drammenselva og Drammensfjorden, med utgangspunkt Sjøboden ved Gyldenløve Brygge, eller en tur med hengeren. Blir det tur med hengeren vil tidspunktet for avreise/retur bli endret. Turene på elva vil være Åre 1 turer. De øvrige turene vil være Åre 2 turer. (Se beskrivelse under.)

Navn på turleder/ere annonseres ved turstart.

Dine ferdigheter og ditt utstyr

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med noen varme klær, litt mat og drikke og hodelykt når det er påkrevet.

(Ønsker noen å padle i et raskere og jevnere tempo, eller følge en anen padlerute, deler vi oss i et par grupper før turen starter. Denne gruppa vil ikke være en del av den organiserte turen.)

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen, på tur med kajakklubben og definisjonene av Årene. De finner dere på websidene våre. Følg disse lenkene: Gyldenløve Kajakklubb og Turprogram 2019.

Ferdighetsnivåer

1 åre - Padling i svært skjermet farvann - Eksempel er et lite havnebasseng eller liten bukt. Basisferdigheter: Deltakeren må ha introduksjonskurs og være kjent med kameratredning. Turene egner seg for de fleste, også padlere som ønsker å utvikle egne ferdigheter. Vind opp til og med Beaufort styrke 1 – Flau vind (1-3 knop). Sjøgang 1 – Småkruset sjø med bølger opp til 0,1 meter i snitt. Ingen strøm og lite eller ingen annen trafikk.

2 årer - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.