Onsdagspadling - 17

31. juli kl. 18:00 - 21:00
Voksne, Ungdom, Seniorer

Om turen

Det er ferietid og reisemålet denne onsdagen vil være en tur på Drammenselva eller i Drammensfjorden med utgangspunkt fra Sjøboden ved Gyldenløve Brygge, Distansen vil tur - retur vær fra 9 til 12 kilometer avhengig av reisemål.

Sjøboden åpner kl. 1715. Vi legger opp til at alle skal ha klargjort kajakker og utstyr og være på vannet kl.1800. Beregnet retur til sjøboden ca. 2100. Vi tar en pause og kafferast underveis.

Ønsker noen å padle i et raskere og tempo, eller følge en anen padlerute, deler vi oss i et par grupper før turen starter. Gruppe inndelingen skjer på land og leder for gruppa tar med taueline og nødvendig sikkerhetsutstyr. Denne gruppa vil ikke være en del av den organiserte turen.

Ferdighetsnivåer - Dine ferdigheter og ditt utstyr

Dette er en Åre 2 tur. Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i helsemessig og fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben.

Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene og temperaturen i vann og luft tilsier det.

Ta alltid med litt mat, drikke og noen varme klær.

2 årer - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk. Deltakeren må underveis selv vurdere elementer som: vær, vind, bølgehøyde, strøm, dønninger, annen båttrafikk og egen styrke og kondisjon.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen som ligger på nettsidene våre: https://drammen.dnt.no/gyldenlve-kajakklubb/